ایجاد کمیته منع آزار و اذیت زنان در ادارهی اطلاعات و فرهنگ هرات
در ادامهی ایجاد کمیتههای منع آزار و اذیت زنان در ادارههای دولتی، امروز یکشنبه (21 دلو) کمیتهی منع آزار و اذیت زنان در ادارهی اطلاعات و فرهنگ ایجاد شد.
مرضیه ابراهیمی مسوول کمیتهی منع آزار و اذیت زنان در ادارهی اطلاعات و فرهنگ میگوید؛ هدف از ایجاد این کمیتهها ثبت شکایات و حمایت از متضرران است.
شماری از زنان ایجاد این کمیتهها را به فال نیک میگیرند.
مریم جامی رییس اتاق تجارت و صنایع زنان در هرات میگوید؛ با توجه به شرایط موجود، ایجاد کمیتههای منع آزار و اذیت زنان در ادارههای دولتی نیاز دانسته میشود. به باور خانم جامی چون افغانستان کشوریست که دموکراسی نوپا را تجربه میکند، باید چنین کمیتههایی برای جلوگیری از پایمال شدن حقوق زنان وجود داشته باشد.
با این حال شماری از فعالان حقوق زن ایجاد این کمیتهها را با وجود قواعد سنگین و ضروری بودن شاهد و اسناد برای اثبات آزار و اذیتها؛ موثر نمیدانند.
سکینه حسینی عضو شورای ولایتی و فعال حقوق زن، به این باور است که آزار و اذیت زنان در ادارههای دولتی معمولا از سوی افراد مافوق رتبه به زنان تحمیل میشود، به همین دلیل این کمیتهها آنچنان که باید موثر واقع نمیشود.
خانم حسینی میافزاید: «راههایی که میتواند آزار و اذیت زنان را در ادارههای دولتی کم کند، این است که تعداد زنان کارمند در ادارهها بیشتر شود، تا اینکه اگر زنی مورد آزار و اذیت قرار میگیرد شواهد بیشتری داشته باشد و یا اینکه در همهی ادارههای دولتی، دوربینهای مدار بسته وجود داشته باشد که این هم مشکل است.»
به باور خانم حسینی لازم بودن شاهد و اسناد در اینگونه قضایا سبب میشود که زنان سکوت را ترجیح دهند، چون این در این موارد جمعآوری شاهد و اسناد برای شخص متضرر و دشوار است.
با این حال شماری از زنان شاغل در ادارههای دولتی باور دارند که زنان توانایی کار را دارند، اما باور لازم به آنها وجود ندارد.
وی معتقد است که در برخی موارد حتی سعی میشود فضا برای زنان تنگ تر شده تا فرصتهای موجود برای رشد زنان نیز از آنها گرفته شود.
در همین حال مسوولان در ریاست امور زنان میگویند تا کنون هیچ شکایتی مبنی بر آزار و اذیت زنان در ادارههای دولتی ثبت نشده است.
گزارشگر: سیمین صدف