برگزاری جلسه‌ی کمیسیون منع خشونت در هرات

هفتاد و سومین جلسه‌ی کمیسیون منع خشونت در هرات، امروز شنبه (۲۰ دلو) با حضور نماینده‌های اداره‌های دولتی و معاون امور اجتماعی ولایت برگزار شد.

در این جلسه روی اهمیت ایجاد نظارت‌خانه‌ی زنانه، پیگیری قضایای قتل زنان و راه‌‌اندازی برنامه‌های آگاهی‌دهی در رابطه به حقوق زنان برای عالمان دینی بحث شد.

مونسه حسن‌زاده معاون اجتماعی ولایت هرات؛ بر ایجاد کمیسیون‌های منع خشونت در شهرستان‌ها تاکید کرد و آن را راهی برای کاهش خشونت‌ها در برابر زنان دانست.

شماری از اعضای این کمیسون، نبود نظارت‌خانه‌ی زنانه را نگران‌کننده دانستند.

وحیده عزیزی کارشناس جندر ولایت گفت: “راه حل کوتاه مدت چنین مشکلی این است که فرماندهی پولیس در هرات، مکانی را برای ساختن نظارت‌خانه‌ی زنانه در داخل فرماندهی پولیس یا زندان، در نظر بگیرد.”

سید احمد حسینی آمر مطبوعات ریاست حج و اوقاف، از برگزاری دور دوم ورکشاپ‌های آگاهی‌دهی از خشونت در برابر زنان، در شهرستان کشک کهنه خبر داد.

آقای حسینی افزود؛ در دو دور این برنامه‌ی آگاهی‌دهی، هفتاد تن از عالمان دینی آموزش دیده‌اند و امید می‌رود این آگاهی‌ها از آمار خشونت در برابر زنان بکاهد.

عطیه الهی مسوول بخش زنان کمیسیون مستقل حقوق بشر، عدم رسیدگی به قضایای قتل زنان از سوی دادستانی منع خشونت را یکی از مشکلات عمده دانست.

خانم الهی ه‌مچنان از کمیته‌های حل منازعات خانوادگی در حوزه‌های پولیس یاد کرده، افزود: “در دوازده حوزه‌، فقط سه زن در راس این کمیته‌ها اند و باقی، مردان اند. در حالی‌که این پست‌ها مربوط زنان است.”

در همین حال، احمد رفیع نادری مسوول انجمن مستقل وکلای مدافع، سهل‌انگاری در قضایای خشونت علیه زنان را نگران کننده دانست.

او افزود در زمان مراجعه‌ی متضرر به حوزه‌ها یا فرماندهی پولیس، در بسا موارد دعوای فامیلی و خشونت از هم تفکیک نمی‌شوند.

او در اخیر افزود؛ “ارجاع شکایات مبنی بر خشونت، از دادستانی به فرماندهی پولیس و حوزه‌ها، سبب ازدیاد خشونت در برابر زنان می‌شود و بهتر است که دادستانی منع خشونت در برابر زنان به جای فرستادن عریضه‌های شکایات، مکتوب رسمی بفرستد تا روند پی‌گیری آن نیز سریع‌تر پیش برود”.

کزارشگر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا