ایجاد یازده آشیانه‌ی صحی در چهار ولسوالی هرات

دوازه قابله از انستیتوت علوم صحی هرات دانش‌آموخته شده اند؛ و قرار است در یازده آشیانه‌ی صحی در مناطق دورافتاده‌‌ی چهار شهرستان، خدمات صحی ارائه کنند.

این برنامه از سوی وزارت صحت عامه امروز پنج‌شنبه (18 دلو) برگزار شد.

حکیم تمنا رییس صحت‌ عامه‌ی هرات می‌گوید؛ این آشیانه‌ها در مناطقی ساخته می‌شود که تعداد نفوس در حدی نیست که کلینیک ساخته شود اما نیاز به خدمات صحی برای مادر و نوزاد وجود دارد.

به گفته‌ی آقای تمنا این خدمات شامل مراقبت‌های قبل از ولادت و بعد از ولادت می‌شود ودر صورتی که مشکل مادران در این اینجا حل نشود این مراکز با نزدیک‌ترین مرکز‌های صحی در شهر مرتبط اند که می‌توانند مادر را به آن‌جا ارجاع دهند.

عبدلولی اعلمی مسوول پروژه‌ی قریه‌ی صحت‌مند در وردویژن می‌گوید؛ هدف این پروژه ساختن 25 آشیانه‌ی صحی در جاهایی است که خدمات صحی کمتر وجود دارد.

بر اساس گفته‌های آقای اعلمی از تعداد یازده مرکز صحی که قرار است ساخته شود، چهار آشیانه در شهرستان‌های انجیل، کرخ، غوریان و زنده جان افتتاح می‌شود.

با این حال شماری از دانش‌آموختگان رشته‌ی قابلگی هدف از  فراگیری این رشته را وجود مشکلات صحی برای زنان باردار و آمار بالای مرگ و میر مادران می‌دانند.

ماه‌گل یکی از این دانش‌آموختگان می‌گوید؛ به این دلیل این رشته را انتخاب کرده است که در ولسوالی کرخ نیاز مبرم به قابله‌ها و خدمات صحی وجود دارد.

او می‌افزاید؛ رفت و آمد زنان باردار از این ولسوالی سخت است و به همین مشکلات صحی نیز زیاد است.

فاطمه باشنده‌ی شهرستان غوریان می‌گوید؛ مرگ و میر مادران در ولسوالی‌ها آمار بالایی دارد و مراکز صحی نیز در قریه‌های این ولسوالی وجود ندارد.

«من به همین دلیل خواستم این رشته را فرا بگیرم تا بتوانم مشکلات زنان را در هنگام زایمان تا حدی حل کنم.»

برخی دیگر از این دانش‌آموخته‌گان ایجاد این آشیانه‌های صحی را برای جلوگیری از مرگ و میر مادران موثر می‌دانند.

آرزو باشنده‌ی شهرستان کرخ است، او می‌گوید؛ مشکلات صحی برای زنان باردار در این ولسوالی زیاد است. او امیدوار است با ایجاد این آشیانه‌های صحی دسترسی زنان به خدمات صحی بیشتر شود.

این آشیانه‌های صحی همراه با امکانات لازم و داروی کافی  قرار است در قریه‌های دورافتاده‌ی شهرستان‌ها ایجاد شود.

با این که گفته می‌شود آمار مرگ و میر مادران نسبت به سال‌های گذشته کاهش یافته است اما با آن‌هم افغانستان میزان بالای مرگ و میر مادران را دارد و امیدواری‌ها بر این است تا این اقدام باعث کاهش چشم‌گیر این آمار شود.

گزارشگر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا