حمایت خانواده‌ها، انگیزه‌ی دختران برای تحصیل در خارج از کشور

امروزه دیدگاه جامعه و مردم نسبت به دخترانی که به تنهایی برای کسب دانش به خارج از کشور سفر می‌کنند، نظر به گذشته بهتر شده و با دید مثبت به تلاش‌های شان می‌نگرند.
حالانکه در گذشته، سفر زنان به تنهایی و بدون همراه مرد، حتی از یک ولایت به ولایت دیگر، پذیرفته شده نبود.

منیژه بهره دختری‌ است که برای کسب درجه‌ی کارشناسی ارشد به کشور ترکیه سفر کرده است. او می‌گوید؛ ترکیه یکی از کشورهای مورد علاقه‌اش بوده و برای همین در این کشور درس می‌خواند.

او می‌افزاید؛ پیش از این‌که من به این بورسیه بروم، عده‌یی از مردم و همسایه‌ها دیدگاه منفی داشتند که دختر نباید تنها به خارج از کشور سفر کند. اما بعد از این‌که من به ترکیه رفتم و پس از مدتی به افعانستان برگشتم، همان خانواده‌ها و اشخاصی که دیدگاه منفی داشتند، نگاه شان تغییر کرده بود و حتی می‌خواستند که دختران شان را به خارج از کشور بفرستند.

هم‌چنان از نظر او، امروز شاهد این هستیم که آمار داوطلبان دختر در بورسیه‌های تحصیلی رو به افزایش است و خوش‌بختانه خانواده‌ها حمایت می‌کنند.

رویا معین که تحصیلاتش را در کشور ترکیه به اتمام رسانده است می‌گوید؛ بعد از این‌که دوباره به افغانستان برگشت، اقوام از او حمایت و استقبال بسیار خوبی کردند.

او در ادامه صحبت‌هایش افزود؛ تشویق خانواده‌اش باعث شد تا این‌که او بیش‌تر تلاش کند و زحمت بکشد و از این فرصت استفاده‌ کند تا باعث انگیزه دادن به جوانان و دختران دیگر شود.

از سویی هم مریم دانش که برای مقطع کارشناسی ارشد به ایالات متحده آمریکا سفر کرده و در رشته حاکمیت قانون و حکومت‌های دموکراسی دانش‌آموخته شده، اظهار می‌دارد که وقتی همراه با سند کارشناسی ارشد به کشور برگشته است، پیشنهادهای کاری زیادی از طرف نهادهای بین المللی و دولتی به او شد که انگیزه بخش بود.

از سویی هم، برخی از پدر مادرها معتقدند که دیدگاه شان نسبت به گذشته تغییر کرده و به تحصیل دختران شان در خارج از کشور خوش‌بین هستند.

وحیده معین مادریست که دخترش را به خارج از کشور فرستاده و می‌گوید افتخار می‌کند که دخترش را حمایت کرده است.

اوهم‌چنان می‌افزاید که هیچ‌گاه مانع پیش‌رفت دخترش نمی‌شوم و از دیگر مادران نیز می‌خواهد به فکر حرف کسی نباشند و مانع رسیدن دختران به آرزوهای شان نشوند.

هم‌چنان عبدالله محجوب، یکی از باشندگان ولایت هرات در این باره می‌گوید؛ او به عنوان یک پدر از قبل در مورد سفر دختران به خارج از کشور دید مثبت داشته است و حالا نیز اگر زمینه‌یی مساعد شود، حاضر است که دختران خود را برای کسب دانش به خارج از کشور بفرست.

با این حال عصمت الله جعفری، جامعه شناس بیان می‌دارد که چون یک تعداد از دختران به خارج از کشور رفتند و بعد با دست‌آوردهایی برگشتند و در کنار حفظ ارزش‌هایی که جامعه به آن پای‌بند است، توانستند که درس خود را پیش ببرند، باور مردم نسبت به آنان بیش‌تر شده است.

هم‌چنان آقای جعفری اظهار می‌دارد که امروز مردم ارزش بیش‌‍‌‌‌تری به سواد می‌دهند و یک نگرش مثبت نسبت به کسب دانش دختران به وجود آمده است. چنانچه در گذشته تصور بر این بود که دختران باید کارهای خانه را انجام دهند و هم‌چنان تصور می‌کردند که با نگهداشتن دختران به خانه، می‌توانند از آبرو وعزت شان حفاظت کنند.

گزارشگر: حسینا محجوب

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا