هشت سال روبان‌دوزی، سیمین را به استقلالیت مالی رساند

روبان، تکه، نخ و رنگ از وسایلی است که سیمین پوپل با آن‌ها کار می‌کند تا چرخ زندگی خود را بچرخاند. او با فراگیری حرفه‌ی روبان‌دوزی و کسب درآمد از این طریق، سهم به‌سزایی در اقتصاد خانواده دارد. برای معرفی بیش‌تر با وی گفت‌گویی ترتیب دادم که در ادامه می‌خوانید.

پرسش: در مورد تحصیلات تان برای مان بگویید.

پاسخ: با این که علاقه‌ی زیادی به درس خواندن داشتم، اما به دلیل حضور طالبان در کشور، از مکتب رفتن محروم ماندم. برای این‌که در خانه و بدون هیچ فعالیتی نمانم، سعی کردم این خلا را با فراگیری یک حرفه و کسب درآمد از این طریق پر کنم.

پرسش: از چه زمانی روبان‌دوزی را شروع کرده‌اید؟

پاسخ: مدت هشت سال می‌شود که روبان‌دوزی می‌کنم. قبل از این، گل‌سازی می‌کردم اما چون این گل‌ها پول زیادتری نیاز داشت، مردم استقبال نکردند.

پرسش: تا اکنون توانسته اید تا از طریق درآمدی که دارید، در مصارف خانه نیز سهم بگیرید؟

پاسخ: بلی، در این مدت هشت سال توانستم سهم عمده‌یی در مصارف خانه داشته باشم. شوهرم مهندس است و ما صاحب چهار فرزند هستیم، اما به دلیل وضعیت نامناسب اقتصادی در کشور، فکر می‌کنم برای این که زندگی بهتری داشته باشیم، نیاز است تا من هم کار کنم.

 پرسش: استقبال زنان از کار شما چگونه است و چطور بازاریابی می‌کنید؟

پاسخ: استقبال زنان از این حرفه خیلی زیاد است و هر روز بیش‌تر با این کار آشنا می‌شوند و روز به روز رونق کار من هم بیش‌تر می‌شود. بخش بازاریابی را بیش‌تر دوستان و آشنایان کار می‌کنند و گاهی از طریق صفحات اجتماعی بازاریابی می‌کنم.

پرسش: به نظر شما، کار زنان چقدر می‌تواند در بهبود زندگی آن‌ها نقش داشته باشد؟

پاسخ: کار زنان می‌تواند در تثبیت جای‌گاه آن‌ها در جامعه کمک کند و زنان از این طریق می‌توانند به حقوق خود دست یابند. به ویژه زنانی که طرف‌دار برابری جنسیتی هستند، باید در کنار مردان و پابه‌پای آن‌ها کار کنند.

پرسش: از درآمد تان راضی هستید؟

پاسخ: بلی، چون روبان‌دوزی یک کار تزئینی است، مورد پسند بسیاری از زنان واقع شده است. از مدتی به این سو سفارش‌ها نیز بیش‌تر شده و تقاضای کار روی سیت خانه، آشپزخانه و حتی لباس نیز است.

خیلی خوشحالم که می‌توانم از طریق کار در این حرفه، کسب درآمد کنم. از دیدگاه من در صورتی‌که زنان بتوانند کار کنند و خودشان صاحب سرمایه باشند، خشونت‌ها بر زنان کم‌تر می‌شود. چون اکثر خشونت‌‌ها در افغانستان ریشه در فقر اقتصادی دارد و با توجه به بیش‌تر شدن مصارف و افزایش نفوس در کشور، مردان از پس مخارج در زندگی بر نمی‌آیند و این‌جاست که زنان باید به برای بهبود وضعیت زندگی خود و کمک به همسر خود به فراگیری یک حرفه بپردازند.

ترتیب: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا