تحمل درد و ناآگاهی از کیست تخمدان
عدهی از خانمهای جوان از بیماری کیست تخمدان شاکی اند و از این جهت، با مشکلات زیادی از جمله ناباروری نیز مواجه میشوند. آنان ناآگاهی از این بیماری را در مراحل اولیه، دلیل اصلی شیوع و شدت این بیماری میدانند.
دردهای شدید در هنگام نشستن و برخواستن، مخصوصا هنگام بلند کردن اشیای سنگین، از جمله علایم این بیماری است.
نجیبه قربانی، زنی است که مدتها از وجود کیست در رحماش اطلاعی نداشته و میگوید که از چهار ماه قبل، درد شدیدی را احساس میکردم و در این مورد بیاطلاع بودهام. اما با گذشت زمان به شفاخانه مراجعه کردم که بعد از سونوگرافی، مشخص شد کیست دارم.
او میافزاید از مدتها قبل که درد داشتم به شوهرم این موضوع را بیان میکردم، اما او فکر میکرد من حامله هستم و میگفت نیازی نیست به پزشک مراجعه کنم.
همچنان تازهگل احمدی زن دیگریست که در زمان پریود، درد شدیدی داشته و پریوداش بسیار نامنظم بوده است. هنگامی که او پس از هشت ماه درد به دکتر مراجعه میکند، متوجه میشود که کیست پنج سانتی در رحم دارد.
وی اضافه میکند که به دلیل عدم آگاهی از چنین بیماری، تمام امور خانه را انجام میداده که نظر به گفتههای پزشک، باعث تشدید و بزرگ شدن کیستاش میشده است.
بااین حال زنان دیگری هم هستند که از درد ناشی از کیست تخمدان شکایت دارند.
نرگس حسینی که از یکسال به اینسو ورزش میکند و باشگاه میرود، میگوید مدتها از درد شدیدی که در ناحیهی پهلوی خود داشتم، رنج میبردم که با تشدید آن به داکتر مراجعه کردم و متوجه شدم بیماری کیست دارم.
او میگوید هرچند با یکبار مصرف دارو صحتمند شده است، اما باز هم به دلیل بیخبری از این بیماری و مراجعه دیر وقت به پزشک، درد زیادی را تحمل کرده است.
با این حال مسعود گیلانی، متخصص جراحی عمومی در این باره میگوید که دلایل اصلی شکلگیری کیست تخمدان، کمبود هورمون تیرویید، کشیدن سیگار و کمبود هورمونهای استروژن و پروژسترون و استرس در زنان میباشد.
وی میافزاید که کیست تخمدان در بین خانمها، بیماری شایع است و در تمام سنین امکان مواجه با آن وجود دارد.
به گفتهی او، بهتر است بانوان پس از احساس درد در لگن خاصره، پهلوها و شکم، هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کنند تا در صورت احتمال به کیست تخمدان، تحت درمان قرار گیرند.
گزارشگر: فاطمه حسینی