انجمن زنان در رادیو و تلویزیون؛ نهادی برای حل چالش‌های زنان روزنامه‌نگار

“انجمن زنان در رادیو و تلویزیون” یکی از نهاد‌هایی است که به هدف ریشه‌یابی و حل مشکلات زنان خبرنگار در کابل ایجاد شده است. این انجمن در سرتاسر کشور عضو دارد و نشست‌هایی برای شناسایی چالش‌های سد راه زنان در ولایات کشور، با حضور اعضای بورد انجمن برگزار می‌کند.

مسوولان در این انجمن هدف از ایجاد آن را رسیدگی به شکایات زنان خبرنگار مبنی بر وجود آزار و اذیت جنسی در رسانه‌ها می‌دانند.

دراولین نشست این انجمن، روی برطرف ساختن کلیشه‌های جنسیتی و تغییر تعریف واژه‌هایی که کلیشه‌های جنسیتی را متبادر می‌سازد، بحث شد.

نجیبه ایوبی رییس بورد این انجمن می‌گوید؛ دادخواهی برای حل مشکلات زنان خبرنگار یکی از اهداف ایجاد این انجمن است.

خانم ایوبی می‌گوید؛ با این که محدودیت‌های دست‌وپاگیر فرهنگی برای زنان خبرنگار وجود دارد، نقش پای زنان همه جا هست و این حاصل تلاش زنان است.

به باور خانم ایوبی اتحادیه‌ها و انجمن‌ها مراجعی اند که می‌توانند مشکلات امنیتی، اجتماعی و کاری زنان خبرنگار را به بحث گرفته و برای حل آن اقدام کنند.

با این حال شماری از زنان خبرنگار ایجاد چنین انجمن‌هایی را نویدی برای فرصت‌های بیشتر و رشد زنان خبرنگار می‌دانند.

سمیه ولی‌زاده یکی از خبرنگاران تحقیقی در هرات، ایجاد انجمن زنان در رادیو و تلویزیون را نویدی برای رشد خبرنگاران بانو می‌داند

 به باور وی؛ ایجاد این انجمن نشان می‌دهد که برعلاوه رفع چالش‌ها؛ بانوان روزنامه‌نگار‌ حامی یکدیگر شده و روی تقویت حضور شان در رسانه‌ها کار می‌کنند.

ولی‌زاده افزایش شمار انجمن‌های ویژه‌ی زنان خبرنگار را به فال نیک گرفته و می‌افزاید؛ این انجمن‌ها می‌تواند دستاوردهای زنان را در کار رسانه‌یی حفظ و برای نسل‌های بعدی انتقال دهد.

خشکیدن ریشه‌ی تبعیض جنسیتی در کار رسانه‌یی از آرمان‌های روزنامه‌نگاران زن است که این انجمن‌ها با برنامه‌های طولانی مدت باید در پی تحقق آن باشند.

انوشه انصاری خبرنگار تلویزیون آریانا بلخ، ایجاد این انجمن را برای زنان خبرنگار موثر می‌داند.

وی معتقد است که ایجاد انجمن زنان در رادیو و تلویزیون به منظور شناسایی مشکلات سد راه زنان خبرنگار مفید است اما تنها تشخیص دادن چالش‌های موجود کافی نیست و باید به گونه عملی برای بهبود شرایط کاری زنان در رادیو و تلویزیون برنامه‌ریزی صورت گیرد.

انوشه انصاری می‌افزاید: «من تقاضا دارم که این انجمن برای بلندبردن ظرفیت بانوان خبرنگار در تمام ولایت‌ها برنامه‌های طولانی‌مدت را راه اندازی کند.»

فراهم شدن زمینه‌ی فراگیری آموزش‌های مسلکی در زمینه‌ی کار رسانه‌ای در خارج از کشورها از خواسته‌های زنان خبرنگار است که امید می‌رود این انجمن‌ها در تحقق آن بکوشند.

گزارشگر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا