ترجیح عروسان خٌرد سن به دلیل تاثیرپذیر بودن

امروزه بیشتر خانواده‌ها  ترجیح می‌دهند تا دختران خرد سال را برای پسران شان انتخاب کنند، به باور آنان، هر چقدر که سن دختر کم باشد می‌تواند وظایف عروس بودن و خانم بودن را بهتر ادا کند.

شماری از زنان که برای پسران شان  خواستگاری می‌روند، می‌گویند؛ مهم‌ترین گزینه‌یی که آنان برای انتخاب عروس مد نظر دارند پایین بودن سن دختر است.

حلیمه تا حالا یک دو جای برای پسرش به خواستگاری رفته است اما چون دختر سن‌اش زیاد بوده، مورد پسندش قرار نگرفته است.

خانم حلیمه به این باور است که دختر هر قدر که سن‌اش کم باشد بهتر می‌شود او را باب دلش بار بیاورد.

او می‌گوید: “فایده عروس خُرد سن این است که آدم می‌تواند به میل خودخو او را تربیه کند. “

این تنها حلیمه نیست که چنین باوری در مورد انتخاب دختر برای پسرش دارد مریم زن دیگریست که همچنان بر این موضوع تاکید دارد.

مریم چون عروس اولش سه سال از پسرش بزرگتر است به این باور است که  دختر خرد سن می‌تواند عروس بهتری برایش شود.

او می‌گوید: “گپ آدم به سر دختر کلان سن چلش ندارد به همین خاطر دختر هر قدر که سن‌اش کم باشد راحتر می‌شود اصول و قواعد خانه‌داری را برایش آموخت. “

از سوی هم به باور برخی از دخترانی‌که به دلیل سن زیاد از سوی خواستگارانشان انتخاب نشده‌اند می‌گویند برخی از زنان به دلیل اینکه می‌خواهند به دیکتاتوری شان ادامه دهند چنین دیدگاه‌هایی دارند.

سونیتا 24 سال سن دارد او می‌گوید دو خواهرش در سن پانزده و شانزده نامزد شدند چون سن‌اش زیاد تر بوده خواهرانش را انتخاب کردند.

او می‌گوید: “از نظر من چون دختر وقتی بزرگ باشد نمی‌تواند در مقابل حرف زور و بی عدالتی صدایش را بلند کند به همین دلیل زنان نمی‌خواهند دختری که سن زیاد دارد به عنوان عروس قبول کنند.”

این در حالی است که از دیدگاه جامعه‌شناسان ازدواج در افغانستان مبتنی بر زاد و ولد است و قرار دادی است که یک جانبه  از سوی مردان انجام می‌شود و برداشت‌های عرفی در جامعه سبب شده است که این چنین  باور‌ها به وجود بیاید که دختر هر چقدر که سن‌اش کم باشد ممکن است فرمان‌بردارتر باشد.

عصمت الله جعفری دیدگاه‌های سنتی در ارتباط با چنین مسایل بیشتر از طرف خانواده‌ها تقویت می‌شوند.

آقای جعفری در ادامه می‌افزاید: در این جا خانواده‌ها بیشتر تلاش دارند تا دختران شان را به سن کم به ازدواج دهند چون ترس از حرف‌های مردم دارند که مبادا دختران شان بدون شوهر بماند.

 از دیدگاه این جامعه شناس برای تغییر چنین نگرش‌هایی نیاز است تا در مورد ضرر‌های ازدواج‌های زیرسن برنامه‌های آگاهی‌دهی برگزار شود تا  از این طریق مانع رشد چنین دیدگاه‌ها شد.

گزارشگر: ضیاگل عظیمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا