سوارکاری؛ حسرت و آرمان زنان هرات
تجربهی سوار کاری، امروز در هرات برای زنان تبدیل به یک رویا شده است و شماری از دختران میخواهند تا محیطی ایجاد شود که به این آرمان دستیابند.
این دختران به دلیل فرهنگ حاکم در جامعه، اماکن کنونی برای سوارکاری را مناسب زنان نمیدانند.
آمنه دختری است که رویای اسبسواری را در سر میپروراند و چشم انتظار روزی را دارد که این آرمان جامهی حقیقت به تن کند. او میگوید؛ در هرات محیط مناسبی را برای سوارکاری زنان پیدا نکرده و مکانهای عمومی، مناسب اسبسواری نیستند.
آمنه با اشاره به اینکه زنان میتوانند در سوارکاری مسابقاتی داشته باشند، میافزاید که عرف و فرهنگ اجتماعی آنان را از این ورزش و تفریح محروم ساخته است.
مینا یکی دیگر از دخترانی است که به سوارکاری علاقه دارد و آن را یک ورزش و تفریح مناسب برای همه میداند و اشاره میکند با توجه به تامین امنیت، باید حداقل یک محیط برای زنان در نظر گرفته شود تا سوارکاری دیگر رویا و خواب باقی نماند.
او میگوید در دوران کودکی تجربهی اسبسواری را داشته، اما از زمانی که بزرگ شده است دیگر نتوانسته سوارکاری کند.
از طرفی هم عدهای از مردانی که سوارکاری میکنند، آن را تفریح سالم و یک ورزش خوب میدانند و به این باور هستند که باید زمینهی اسبسواری برای زنان نیز ایجاد شود.
مرتضی مهدیزاده، سوارکار، در این مورد میگوید که اسبسواری یک تجربهی لذتبخش است، باید فرهنگسازی و زمینهسازی شود تا زنان نیز بتوانند در این عرصه فعالیت کنند.
او میافزاید؛ در هرات برای مردان چندین مکان سوارکاری وجود دارد و مسابقات و تمرینات متعددی برگزار میشود. با این حال اگر میدانی برای زنان ایجاد شود، بستر این ورزش نیز گسترش مییابد.
این در حالی است که به گفتهی مسوولان فدراسیون سوارکاری در هرات، برنامهریزی جهت ایجاد یک میدان سوارکاری و سهیمساختن زنان، در جریان است.
بشیر احمد احراری، رییس فدراسیون سوارکاری، میگوید که مسوولان در این نهاد، در حال ایجاد یک طرح به منظور ساخت یک میدان اسبسواری در منطقهی پشتون پل این ولایت هستند و میخواهند یک روز در هفته را به سوارکاری زنان اختصاص بدهند.
او اضافه میکند که تلاش دارند تا در این میدان، امکانات مورد نیاز و مربی برای زنان در نظر گرفته شود تا بیشتر مورد استقبال و اشتراک بانوان قرار گیرد.
گزارشگر: بهناز رسولی