خوشبینیهای زنان از گزینش سیما سمر بهعنوان عضو بورد عالی مشورتی در امور میانجیگری صلح
سیما سمر، رییس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان به تازگی از سوی آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد بهعنوان عضو بورد عالی مشورتی او در امور میانجیگری صلح تعیین شده است.
این نخستین باری است که یک افغانستانی بهعنوان عضو بورد عالی مشورتی سازمان ملل متحد انتخاب شده است.
برخی از زنان، تعیین سیما سمررا بهعنوان عضو بورد مشورتی در امور میانجیگری صلح، به فال نیک گرفته و انتظار دارند تا خانم سمر حضور قوی و تاثیرگذاری در سازمان ملل داشته باشد.
عارفه پیکار، فعال حقوق زن میگوید؛ خانم سمر با سابقهی که در موضوعات حقوقی و کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان دارد، میتواند نمایندگی خوبی از افغانستان در سازمان ملل داشته باشد.
خانم پیکار در ادامه میافزاید:”از دید من خانم سیما سمر، سابقهی درخشانی در کارهای حقوقی دارد و امیدوارم در بورد مشورتی سازمان ملل در امور میانجیگری صلح نیز بتواند تصویر قدرتمندی را از زنان افغانستان به جهانیان نشان دهد.”
در همین حال از دیدگاه شماری از زنان، تعیین سیما سمر در چنین موقف مهمی، باورمندی جامعه جهانی را نسبت به زنان افغانستان در پیشبرد امور بینالمللی و در سطح رهبری را نشان میدهد.
کبرا رضایی، فعال حقوق زن، میگوید؛ جای خوشبختی است که جامعه جهانی و حکومت افغانستان از حضور زنان در سطوح رهبری حمایت میکند.
او در ادامه همچنان میافزاید:”توقع دارم که خانم سمر در جامعه جهانی بتواند یک چهرهی متفاوتی را از زنان افغانستان نشان دهد و امیدوارم وظایف خود را به عنوان عضو بورد مشورتی در امور صلح در سازمان ملل به خوبی انجام دهد.”
خانم رضایی در ادامه یادآور میشود که امید دارد خانم سمر به عنوانی فردی که از موضوعات سیاسی و اجتماعی افغانستان، به خوبی آگاه است؛ بتواند نقش اساسی را در گفتوگوهای صلح افغانستان ایفا کند و آنچه را که حقوق اساسی و شهروندی زنان افغانستانی است، مد نظر گرفته و سعی کند تا در جریان گفتوگوهای صلح مردم افغانستان وبه ویژه زنان، چیزی را از دست ندهند.
از سوی هم تعدادی از زنان ضمن خرسندی از تعیین سیما سمر به عنوان عضو بورد مشورتی سازمان ملل در امور میانجیگری صلح، از وی میخواهند تا زنان افغانستان را به دست فراموشی نسپارد و برای حل چالشهای آنان از آدرس سازمان ملل، راهکارهایی را جستجو و ارائه کند.
انیسه سروری، رییس ادارۀ امور زنان ولایت هرات و عضو کمیته صلح ولایتی در رابطه میگوید: “امیدوارم در پررنگ بودن نقش زنان در گفتوگوهای صلح افغانستان خانم سمر آن چه را که لازم است انجام دهد و توقع دارم خانم سمر تلاش کند تا دستآوردهای شانزده ساله زنان افغانستان در گفتوگوهای صلح دستخوش معاملات سیاسی نشود”.
خانم سروری در ادامه میگوید: “خانم سمر باید متوجه این موضوع باشد که پس از گفتگوهای صلح زنان از مسایل سیاسی به حاشیه رانده نشوند “.
گفتنی است که بورد عالی مشورتی دبیرکل سازمان ملل متحد به تاریخ ۱۳ سپتامبر سال ۲۰۱۷ میلادی ایجاد شده است. هیأت مدیرهی این بورد را ۱۸ رهبر کنونی و پیشین جهانی، مقامهای ارشد و متخصصان مشهور که دارای تجربه، مهارت، دانش و ارتباطات وسیع اند، تشکیل میدهد.
گزارشگر: ضیاگل عظیمی