زن دوم می‌گیرم؛ اصطلاح مردان برای ترساندن زنان

برخی از مردان به محض این‌که ازدواج می‌کنند، بسیاری از اوقات به شوخی یا جهت مطیع ساختن همسر شان از لفظ “زن دوم می‌گیرم” استفاده می کنند که از دید زنان، به‌هیج‌وجه  نمی‌تواند  در پایداری عشق و روابط زناشویی موثر باشد.

این رفتار مردان با همسران شان، گاه جنبه‌ی آزار و اذیت به خود می‌گیرد و در بسا موارد، سبب بروز بسیاری از مشکلات نیز می‌شود.

بی بی‌حرم، زنی که سی سال از ازدواج‌اش گذشته، در این زمینه چنین بیان می‌دارد که از زمان نامزدی تا کنون؛ شوهرش مدام برایش می‌گوید “زن دوم می‌گیرم” به گفته‌ی مریم، این موضوع بارها سبب بروز جنجال‌های خانوادگی شده است.

او در ادامه می‌افزاید:”به اندک‌ترین مسئله شوهرم می‌گوید «زن دوم می‌گیرم». سی سال از ازدواج ما گذشته، اما هنوزهم ازدواج مجدد نکرده و همیشه سر این موضوع با هم دعوا می‌کنیم.”

“زن دوم می‌گیرم”  تنها تیکه کلام شوهر بی‌بی حرم نیست، بلکه حرف همیشگی مردانی است که مدتی زیادی از ازدواج شان نمی‌گذرد.

فهیمه دین محمدی که شش ماه از عروسی‌اش گدشته می‌گوید:”از وقتی عروسی کردیم، شوهرم برای این‌که مرا بترساند، مدام به شوخی یا جدی می‌گوید “زن دوم می‌گیرم”. راستش بارها شده که به خاطر این کلمه از زندگی و از خودش دل سرد شده‌ام و از آینده زندگی مشترک خود نا امید هستم.”

استفاده از اصطلاح “زن می‌گیرم” پیشینه‌ی خیلی‌ طولانی نزد مردان افغانستانی دارد.

فاطمه اکبری زنی که بیش از شصت سال سن دارد، چنین اظهار می‌دارد که شوهرش حتی تا لحظه‌مرگ هم گفته:” آخر زن دوم می‌گیرم.”

فاطمه می‌افزاید:”در 45 سال زندگی مشترک، روزی نبود که شوهرم برایم نگوید “زن دوم می‌گیرم”. بارها به خاطر این گپ همرایش جنگ کردم.”

این در حالی است که برخی از مردان می‌گویند؛ استفاده آنان از  اصطلاح زن دوم می‌گیرم، بیش‌تر جنبه شوخی دارد.

میرویس عزیزی، در رابطه می‌گوید:”من گه‌گاهی محض شوخی برای همسرم می‌گویم زن دوم می‌گیرم و این حرفم بیش‌تر جنبه شوخی دارد. اما همسرم اکثرا آن را جدی می‌گیرد و با من دعوا می‌کند.”

این در حالی است که از دیدگاه جامعه شناسان، استفاده از چنین اصطلاحاتی از سوی مردان بخاطر تحت تاثیر قراردادن و مطیع ساختن زنان به‌کار می‌رود.

عصمت الله جعفری کارشناس مسایل جامعه شناختی، در این رابطه می‌گوید:”برخی از صلاحیت‌های که دین و قانون برای مردان داده است، سبب شده که مردان بتوانند این‌گونه اصطلاحات را راحت استفاده کنند و گه‌گاهی این حرف شان را به کرسی عمل بنشانند.”

لازم به ذکر است که برای مهار این‌گونه رفتارها در مقابل زنان، نیاز است تا در مورد قانون آگاهی داده شود و اجراآت قانونی صورت گیرد.

گزارشگر: ضیاگل عظیمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا