سحر صدیقی؛ دختری که در تلاش آشنا ساختن زنان با دنیایی تکنالوژی است
“برای رسیدن به اهداف تان سخت تلاش کنید و هرگز از رسیدن به اهداف تان دست نکشید. چون با خدا هر ناممکن را میتوان ممکن کرد.” این بخشی از صحبتهای سحر صدیقی، موسس نخستین شرکت نرمافزاری و تبلیغاتی برای زنان در ولایت هرات است. برای معرفی بیشتر، خبرگزاری بانوان افغانستان با او گفتوگویی را ترتیب داده است که در ادامه میخوانید.
معرفی
سحر صدیقی، دانشآموختهی رشتۀ کامپیوترساینس از دانشگاه هرات و موسس اولین شرکت نرمافزاری و تبلیغاتی برای خانمها در ولایت هرات هستم.
پرسش: شرکت نرمافزای و تبلیغاتی “تکنالوژی مطمئن و امید بخش (Instech) ” از چه زمانی فعالیتاش را آغاز کرده است؟
پاسخ: مرکز انستیک یک شرکت نرمافزاری و تبلیغاتی است که در اواخر 2017 فعالیتاش را در هرات آغاز کرد و بیشتر کارمندان آن خانمها هستند. این کمپنی به منظور ایجاد شغلیابی برای خانمها در حوزهی تکنالوژی و رشد تکنالوژی در افغانستان فعالیت میکند. این شرکت به عنوان برترین و قویترین شرکت ساخت نرمافزار در افغانستان، بهصورت ملی و بینالمللی، خدمات نرمافزاری را ارایه میدهد و زنان برنامهنویس را در راستای توسعه نرمافزاری رهبری و هدایت میکند.
پرسش: هدف تان از ایجاد این شرکت چه بود؟
پاسخ: زمانیکه از رشته کامپیوترساینس فارغ شدم، شرایط کار در حوزه تکنالوژی برای خانمها مساعد نبود و خانمهایکه از این رشته فارغ میشدند، در حوزه تکنالوژی به آسانی در شرکتها استخدام نمیشدند. به این دلیل خواستم برای تعدادی از این زنان، از طریق ایجاد این شرکت شغل ایجاد کنم و از سویی هم، علاقه شدیدی برای کار در حوزۀ تکنالوژی داشتم که سبب تاسیس انستیک شد.
پرسش: چه چالشهایی در قسمت ایجاد این مرکزوجود داشت؟
پاسخ: در اوایل بخاطر نبود بودجه کافی، کار این مرکز را در خانه آغاز کردم که البته با تلاش زیاد و توکل برخدا، موفق شدیم تا در مدت کمتر از یکسال دفتر رسمی را تاسیس کنم. در حقیقت انستیک یک رویایی ناممکن بود که من توانستم آن را ممکن سازم و برای رسیدن به این رویای ناممکن، مشکلات فراوان را متحمل شدم.
پرسش: در مورد برنامههای آموزشی که در این مرکز برای زنان دارید بگویید؟
پاسخ: ما برای رشد زنان، برنامههای آموزشی را در بخش گرافیک، آموزش کامپیوتر و آموزش کار روی سخت افزار را فراهم کردیم تا خانمها بتوانند در حوزۀ تکنالوژی رشد چشمگیری داشته باشند.
پرسش: شرکت تان چقدر مورد حمایت و استقبال زنان قرار گرفته است؟
پاسخ: بانوان که به خاطر آموزش به دفتر ما میآیند، از وجود همچون مکانی برای خانمها احساس خوشی میکنند و تقاضای راهاندازی برنامههای بیشتر را برای رشد مهارتهای شان دارند و این علاقهمندی زنان، ما را دلگرم کرده تا برنامههای بیشتری را برای خانمها در این حوزه راهاندازی کنیم..
پرسش: آیا از سوی دولت تشویق یا حمایت شدید؟
پاسخ: نخیر، هیچ ارگان یا نهاد دولتی از ما حمایت نکرده است..
پرسش: عمدهترین چالش سد راه فعالیت تان چیست؟
پاسخ: دانش کم مردم در بخش تکنالوژی سبب عدم علاقهی مردم برای استفاده از وبسایت و دیتابس در حوزه تجارت شان شده است، که این موضوع میتواند مانعی برای پیشرفت شرکتهای که در بخش تکنالوژی فعالیت میکنند گردد.
پرسش: خواست تان از دولت و ازمردم چه است؟
پاسخ: از مردم و دولت میخواهم که به جای روش سنتی قلم وکاغذ، از دیتابس وبسایت و برنامههای نرمافزاری در کار شان استفاده کنند، تا افغانستان هم در حوزۀ تکنالوژی به پیشرفت چشمگیری برسد.
سخن آخر؟
پیام من به تمام زنان قهرمان افغانستان این است که برای رسیدن به اهداف شان سخت تلاش کنند و هرگز از رسیدن به اهداف شان دست نکشند. چون با خدا هر ناممکن را میتوان ممکن ساخت.
ترتیب: ضیاگل عظیمی