دختران دانشکدهی دامپزشکی هرات: مردم رشتهی ما را به تمسخر میگیرند
دانشجویان دختر دانشکدهی دامپزشکی (وترنری) دانشگاه هرات، از بکارگیری واژههای تمسخر آمیز نسبت به رشتهی شان شاکی اند.
این دختران میگویند این که دانشکدهی دامپزشکی نزد مردم اهمیت ندارد برای شان رنج آور است.
شکریه مشعل، دانشآموختۀ رشتۀ دامپزشکی، میگوید، به دلیل اینکه دانشکده دامپزشکی نتوانسته است جایگاه اصلیاش را در جامعه پیدا کند دانشجویان وقتی از این دانشکده فارغ میشوند برای شان جشن فراغت نمیگیرند.
در کنار این سعادت سحاب، یکی دیگر از دانشآموختگان دانشکدۀ دامپزشکی، میگوید، با آنکه تحصیل در رشته وترنری در مقایسه با رشتۀ طب یکسان است اما مردم جامعه، به طب حیوانی کمتر ارزش میدهند.
او در ادامه میگوید: “طب انسانی مانند قطره ای است که در طب حیوانی منحل شده است اما بازهم بارها این رشته با بعضی از اصطلاحات مورد تمسخر قرار گرفته است”.
از سوی هم دیدگاهها و به کار بردن بعضی اصطلاحات (داکتر حیوانات) در رابطه به رشتۀ دامپزشکی، توانسته است تاثیراتی را روی دانشآموختگان این رشته حتی پس از دانشآموختگی بگذارد.
نادیا سعید، دانشآموخته ای دامپزشکی، در رابطه میگوید: “سال دوم دانشگاه حرفها و نظریات بعضیها از بس روی روحیه مرا ضعیف کرده بود میخواستم دانشگاه را ترک کنم “.
اما نادیا اکنون خوشحال است که به عنوان یک دامپزشک سند دانشآموختگیاش را اخذ کرده است و میخواهد با تمام قوت کار کند.
به گفته مسوولان دانشکده دامپزشکی دانشگاه هرات، تاکنون حدود پنجاه دختر از این دانشکده سند دانشآموختگی گرفتهاند که در مقایسه با پسران تعداد شان کم است.
و اما استادان دانشکدۀ دامپزشکی ( وترنری)، دلیل کمرنگ بودن حضور دختران را در این رشته تحصیلی، دیدگاههای ضد و نقیض برخی از مردم جامعه را نسبت به این رشته عنوان میکنند.
عبدالقدیر پویان، استاد دانشکده دامپزشکی، در رابطه میگوید:”بعضی مشکلات فرهنگی و اجتماعی در رابطه به رشتۀ وترنری وجود دارد که ما نیز در دوران دانشجویی از آن رنج میبردیم”.
وی در ادامه میافزاید: “وجود برخی از دیدگاهها فرهنگی نسبت به این رشته سبب حضور کمرنگ دختران در این رشته شده است “.
این در حالی است که مسوولان دانشکدۀ دامپزشکی دانشگاه هرات، میگویند، برنامههایی را برای معرفی و توسعه این رشته روی کار دارند.
جاوید فضلی، استاد دانشکدۀ دامپزشکی، در رابطه میگوید: برورای معرفی این دانشکده برنامهای را بنام توسعه وترنری دارند به سطح جامعه است که این برنامه توانسته این برنامه را به طور نسبی به مردم جامعه معرفی کند.
او در ادامه میفزاید:”این برنامه امیدواری میدهد که این رشته در حال رشد و یافتن جایگاه اصلیاش در جامعه است”.
رشتۀ دامپزشکی (وترنری) دانشگاه هرات، در سال 1381ه. ش در چوکات دانشکدۀ زراعت دانشگاه هرات تاسیس شد و در سال 1390 ه.ش به عنوان دانشکده ارتقا کرد.
حدود یک ونیم دهه از عمر رشتۀ دامپزشکی (وترنری)، در دانشگاه هرات میگذرد؛ تاکنون حدود 200 دانشجو در هشت دور، از این دانشکده سند دانشآموختگی اخذ کردند.
گزارشگر: ضیاگل عظیمی