کمیته مصوونیت: آمار خشونت در برابر خبرنگاران افزایش یافته است

کمیته مصوونیت خبرنگارن افغان در حوزه‌ی غرب، هم‌زمان با نشر گزارش سالانه‌اش، سال 2018 میلادی را خون‌بار‌ترین سال برای خبرنگاران اعلام کرد.

 بر اساس آمار ارایه شده از سوی کمیته مصوونیت خبرنگاران افغان در حوزه‌‌ی غرب، در سال 2018 میلادی یک‌صد و 21 قضیه‌ی خشونت در برابر خبرنگاران از سوی این نهاد به ثبت رسیده است که نسبت به سال 2017 میلادی، 28 درصد کاهش را نشان می‌دهد.

 این در حالی‌است که مسوول بخش زنان کمیته مصوونیت در حوزه‌ی غرب، آمار خشونت در برابر زنان خبرنگاران  را در سال 2018م نسبت به سال 2017م بیش‌تر می‌داند که از میان یک‌صدو 21 مورد خشونت، یازده مورد آن در برابر زنان خبرنگار بوده است.

عاطفه غفوری، مسوول بخش زنان کمیته مصوونیت خبرنگاران در حوزه‌ی غرب می‌گوید که در سال 2017م از میان یک‌صد و 60 مورد خشونت به ثبت‌رسیده در این کمیته، هشت مورد آن خشونت در برابر زنان خبرنگار بود؛ اما در سال 2018م این آمار به یازده مورد افزایش یافت.

مسوول بخش زنان کمیته مصوونیت خبرنگاران در حوزه غرب در ادامه می‌افزاید:”افزایش خشونت و تهدید در برابر زنان خبرنگار، جدی و قابل نگرانی است.”

در همین حال مسوولان کمیته مصوونیت خبرنگاران افغان در حوزه غرب می‌گویند، پس از کابل، حوزه غرب و به‌خصوص ولایت هرات شاهد بیش‌ترین خشونت‌ها در برابر خبرنگاران بوده است.

به گفته‌ی آنان، در سال 2018م  22 مورد خشونت در حوزه‌ی غرب، ثبت کمیته شده است که از این میان، 15 مورد آن در ولایت هرات رخ داده است.

همایون نظری، مسوول کمیته مصوونیت خبرنگاران افغان در حوزه‌ی غرب افغانستان می‌گوید که کاهش آمار خشونت در برابر خبرنگاران، نشان‌‌دهنده بهبود وضعیت شغلی خبرنگاران نیست، بل نشان‌دهنده تغییر موضع و استراتیژی مخالفان و گروه‌های مسلح در آماج قرار دادن خبرنگاران است.

مسوول کمیته مصوونیت خبرنگان افغان در حوزه‌ی غرب در ادامه می‌افزاید:” تغییر استراتیژی آماج قرار دادن خبرنگاران بیش‌ترین نگرانی را برای مان ایجاد کرده است.”

نگرانی کمیته مصوونیت در حالی از تغییر استراتیژی مخالفان و گروه‌های مسلح مطرح می‌شود که به گفته آنان، در دو سال اخیر دولت افغانستان، کم‌ترین توجه را به تامین امنیت خبرنگارن داشته است.”

با این حال، همراه با افزایش آمار خشونت در برابر زنان خبرنگار، برخی از خبرنگاران زن در ولایت هرات، وضعیت موجود را برای خود نگران‌کننده می‌خوانند.

سیمین صدف، خبرنگار، در رابطه بیان می‌کند که تهدید و افزایش آمار خشونت، می‌تواند تاثیرات‌ سو روی کار و پیش‌رفت زنان خبرنگار داشته باشد.

از سویی هم شمار دیگری از زنان خبرنگار، به این باور‌اند که نامطلوب بودن وضعیت موجود و افزایش تهدید و خشونت در برابر خبرنگاران، نباید مانع حضور پررنگ زنان در عرصه‌ی کار رسانه‌ای شود.

ملکه محمود‌زاده، در رابطه می‌گوید:”این‌که وضعیت رو به تغییر است، باید خوش‌بین بود و نباید تهدید‌ها و خشونت‌ها مانع کار زنان خبرنگار شود.

بخش زنان کمیته مصوونیت خبرنگاران در حوزه غرب، در حالی از افزایش آمار خشونت‌ها در برابر زنان سخن می‌زند که بیش از صد زن خبرنگار در ولایت هرات، مصروف فعالیت‌های رسانه‌ایی‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا