افزایش علاقمندی زنان هرات به فعالیت‌های تجارتی

 مسوولان اتاق تجارت و صنایع زنان هرات، از افزایش علاقه‌مندی زنان به تجارت خبر می‌دهند. به گفتۀ آنان هر هفته به طور اوسط دو تا سه زن در ولایت هرات، اقدام به اخذ جواز تجارت می‌کند.

مریم جامی‌الاحمدی، رئیس اتاق تجارت و صنایع زنان هرات، می‌گوید: از زمان آغاز فعالیت اتاق تجارت و صنایع زنان هرات، 25 زن جواز تجارت را از این اتاق اخذ کرده‌اند.

رئیس اتاق تجارت و صنایع زنان هرات، در ادامه می‌افزاید: “افزایش علاقه‌مندی زنان به تجارت یک نوید خوبی است برای اینکه زنان می‌خواهند برای پیشرفت تجارت شان سرمایه گذاری‌های کلانتری را بکنند “.

با وجود افزایش علاقه‌مندی زنان به تجارت در ولایت هرات، اما شماری از زنان بازرگان از موانعی چون نبود بازار فروش‌، سیستم‌های پیچده‌ای قرضه‌دهی و نبود حمایت‌کننده‌های مالی سخن می‌زنند.

آزیتا سلیم‌شاهی بازرگان، می‌گوید: برای رشد تجارت‌اش به چالش‌های زیادی روبرو است.

خانم سلیم‌شاهی در ادامه می‌گوید: “بازار مناسب داخلی برای فروش وجود ندارد وهمچنان امکاناتی را در اختیار ندارم تا از آن طریق زعفران هرات را در بازار‌های جهانی به فروش برسانم “.

در این میان برخی از زنان بارزگان، سیستم پیچدۀ قرضه‌دهی و نبود حمایت کننده‌گان مالی را موانع بزرگی سد راه رشد تجارت شان عنوان می‌کنند.

رومینا عثمانی، بازرگان، در رابطه می‌گوید: “برای اینکه بتوانیم تجارت خود را گسترش دهیم باید یک حمایت کننده قوی مالی داشته باشیم و یا مقداری زیادی پول در حساب بانکی مان داشته باشیم و اگر این دو مورد را نداشتیم و بخواهیم قرضه بگیریم باید شرایط سخت و مدت زمان زیادی را برای سیستم قرضه‌دهی صرف کنیم”.

از سوی هم شماری از زنان بارزگان، نبود بودجه کافی برای پیشرفت تجارت شان و عدم حمایت مردم از تولیدات داخلی را از جمله عمده‌ترین چالش‌های شان بیان می‌کنند .

 لینا شفق، بازرگان،می‌گوید: مردم به تولیدات افغانی بها نمی‌دهند و به محض اینکه متوجه شوند جنس تولید داخلی است، از خریدن آن صرف نظر می‌کنند.

خانم شفق در ادامه می‌گوید: “ما زنان تجارت‌پیشه بودجه کافی نداریم تا در قسمت بالابردن کیفیت اجناس تولیدی خود به مصروف برسانیم تا بتوانیم از این طریق با تولیدات خارجی رقابت کنیم “.

این در حالیست که کارشناسان امور اقتصادی، دلایل عمدۀ چالش‌های زنان بازرگان را عدم شناخت کافی آنان از نوعیت بازار و نبود حمایت‌کننده‌گان مالی از زنان بازرگان عنوان می‌کنند.

یعقوب مشعوف، کارشناس امور اقتصادی، در رابطه می‌گوید: برای رشد تجارت لازم است تا نوع بازار شناخته شود و دولت برای حمایت از تجاران بازار را کنترول کند تا یک بازار مناسبی برای رشد تجارت مهیا شود.

به باور این کارشناس اقتصادی، بهترین راه‌کار برای رشد تجارت زنان حمایت مالی دولت از زنان بارزگان، ایجاد تسهیلات تجاری، معرفی بازار به هدف اینکه اگر زنان می‌خواهند در تجارت رشد کنند؛ باید بدانند که چه چیز را بخرند، چه چیز را بفروشند و چه چیز را تولید کنند.

  اتاق تجارت و صنایع زنان در ولایت هرات، حدود نه ماه پیش در هرات آغاز به فعالیت کرده است.

  گزارشگر: ضیاگل عظیمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا