کارآفرینان زن و ایجاد مرکز تکنالوژی برای بانوان هرات

چهار دختر در ولایت هرات، به هدف افزایش دسترسی زنان به تکنالوژی و فناوری مرکزی را تحت نام تکنالوژی مطمئن و امید‌بخش (Instech) ایجاد کردند.

مرکز تکنالوژی مطمئن و امید بخش(Instech) در بخش گرافیک، طراحی وبسایت و بروشور فعالیت دارد که تمام کارمندانش را زنان تشکیل می‌دهند.

مسوولان این مرکز می‌گویند برای کمک به زنان در قسمت یادگیری موضوعاتی مربوط به تکنالوژی دوره‌های آموزشی را به صورت رایگان برگزار کرده‌اند.

سحر صدیقی، مسوول این مرکز می‌گوید: هدف از ایجاد این مرکز بالا بردن توانایی زنان در دسترسی به تکنالوژی و کار آفرینی برای زنان در این حوزه است.

خانم صدیقی می‌گوید: “در افغانستان خصوصا در شهر هرات، در بخش تکنالوژی زنان کمتر فعالیت می‌کنند، به همین منظور با ایجاد این مرکز خواسیتم تا زنان با فراگیری فن‌آوری‌های تکنالوژی حضوری پررنگی در این عرصه داشته باشند “.

او در ادامه می‌افزاید: زنان استعداد زیادی دارند؛ اما شرایط برای شان آماده نیست تا استعداد‌های شان را در قسمت تکنالوژی نشان دهند.

در همین حال مسوولان این مرکز، از افزایش علاقه‌مندی زنان به یادگیری موضوعات تکنالوژی سخن می‌زنند. .

الهه عادل، معاون  این مرکز می‌گوید: “علاقه‌مندی زنان به تکنالوژی افزایش یافته و ما در هر دورهۀ آموزشی که برگزار می‌کنیم بیش از صد متقاضی داریم “.

با این حال برخی از دخترانی که  در این مرکز مصروف فراگیری آموزش‌های تکنالوژی هستند می‌گویند؛ برای اینکه بتوانند آیندۀ شغلی شان را تضمین کنند؛ نیاز است تا در عرصه تکنالوژی همپای مردان حرکت کنند.

کوثر محسنی، می‌گوید: برای اینکه  بتواند شغل مناسبی به دست آورد آموزش کامپیوتر را به صورت اساسی در این مرکز آغاز کرده است.

از سوی هم شماری از دختران ازایجاد اینگونه مراکز استقبال می‌کنند و افزایش دسترسی دختران را به تکنالوژی و فناوری عامل تغییرات اساسی در زندگی شان عنوان می‌کنند.

صبریه رسولی، یکی از شرکت کننده‌گان این مرکز می‌گوید: از گذشته تاکنون در قسمت تکنالوژی برای زنان کار نشده است به همین دلیل زنان کمتر به مسایل تکنالوژی دسترسی دارند.

او می‌افزاید: “اگر ما دختران کامپیوتر و سایر موضوعات تکنالوژیکی  را به صورت اساسی آموزش ببینم می‌توانیم با توجه به مهارت‌های‌مان شغل مناسبی را پیدا کینم که درآینده سبب تغییرات اساسی در زندگی ما شود “.

 این در حالیست که در چند سال پسین دختران افغانستانی، در عرصه‌های مختلف اجتماعی با سعی و تلاش توانستند به موفقیت‌های زیادی در زمینه‌ی تکنالوژی دست یابند که از آن جمله می‌توان به دست‌آورد‌های تیم دختران رباتیک اشاره کرد.

گزارشگر: ضیاگل عظیمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا