برگزاری برنامۀ بین المللی جایزۀ نوبل دانشجویی “هولت پرایز” در دانشگاه هرات

دانشگاه هرات امروز (1، جدی) برای نخستین بار میزبان برنامۀ بین المللی جایزۀ نوبل دانشجویی “هولت پرایز” در هرات بود.

این برنامه به همکاری سازمان ملل متحد و بنیاد کلینتون، در دانشگاه‌های مختلف جهان به هدف، رشد ظرفیت جوانان و حل چالش‌های بزرگ جهان، برگزار می‌شود.

اقبال نهضت، برگزار کننده، در رابطه می‌گوید: درمجموع در این برنامه شانزده تیم از دانشجویان دانشگاهی هرات شرکت کردند که از این میان چهار تیم را دختران دانشجو تشکیل می‌دهد.

پس از اخذ آزمون از میان شانزده تیم، گروه دختران برنده‌ی این برنامه اعلان شد.

آقای نهضت در ادامه می‌افزاید: معضلی که امسال سازمان ملل متحد شناسی کرده است بیکاری است و شرکت کننده‌گان این برنامه راه‌کار‌های برای حل معضل بیکاری ده هزار جوان برای ده سال آینده ارائه می‌کنند.

او همچنان در ادامه می‌گوید: از میان دانشجویان چهار دانشگاه افغانستان، چهار تیم به عنوان برنده در مسابقات منطقه‌ای این رقابت (هولت پرایز) شرکت خواهند کرد.

در همین حال برخی از شرکت کننده‌گان برگزاری اینچنین برنامه‌ها را برای رشد ظرفیت جوانان، موثر می‌خوانند.

عادله کبیری، استاد دانشگاه هرات، در رابطه می‌گوید: اینگونه برنامه‌ها می‌تواند مزیت‌هایی  را برای جوانان داشته باشد که به نوعی توانایی جوانان را افزایش دهد.

خانم کبیری در ادامه می‌افزاید: “با برگزاری اینگونه برنامه‌ها زمینه رقابت‌ها در محدوده‌های ملی و بین المللی ایجاد می‌شود که این موضوع می‌تواند توانایی‌های جوانان را افزایش دهد “.

با این حال برخی از دانشجویانی که در این رقابت شرکت کردند برگزاری اینگونه رقابت‌ها را  فرصتی  مناسبی برای به نمایش گذاشتن استعداد‌های شان بیان می‌کنند.

مائده شیخ‌زاده اشتراک کننده رقابت “هولت پرایز” می‌گوید: اینکه برای ما یک فرصت ایجاد شده تا بتوانیم ایده‌های خود را برای بهبود وضعیت جوانان ارائه کنیم یک اتفاق خیلی خوب در زندگی ما دانشجویان است “.

از سوی هم شماری از شرکت کننده‌گان می‌گویند  در صورتی که در از این رقابت موفق شوند طرح‌ها و برنامه‌های زیادی را برای بهبود وضعیت کاری و حل چالش‌های جوانان کشور شان خواهند داشت.

تهمینه جامی، شرکت کننده، می‌گوید: “در صورتیکه طرح ما در این رقابت انتخاب شود ما سعی و تلاش زیادی خواهیم کرد تا راه‌کار‌ها و برنامه‌های نابی را ارائه کنیم “.

برنامۀ بین المللی جایزۀ دانشجویی، “هولت پرایز” همه ساله در یکهزار و 200 دانشگاه مختلف جهان برگزارمی‌شود.

گزارشگر: ضیاگل عظیمی

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. همه شاهد بودند طرح که گروه سنشاین ارائه کردند از بیشترین مشکلات برخوردار بود.
    و این یعنی هر جا که دختر باشه او قبول میشه و باید هم قبول بشه. چون عادلانه قضاوت نمیکنند.
    و این قضاوت نا عادلانه یک دستاورد نیست. فقط مانع پیشرفت میشوند .
    باور مه به این است که دیگه همی اشخاصی که شرکت کردند چون به چشم سر بی عدالتی را دیدند هر گز به مسابقه ای که دختر ها هم شرکت کنند و همچنان داور های باشند که ناعادلانه قضاوت کنن اشتراک نخاهند کرد.
    و اطمینان دارم که این طرح که از دخترا قبول شد به عنوان طرح برتر به سطح منطقه رد خاهد شد.
    اما اگر عادلانه قضاوت میکردند اختنال داشت پوهنتون هرات در سطح منطقه هم برنده شود.
    افسوس صد افسوس
    ما به کجا روانیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا