برگزاری کارگاه کاهش افسردگی برای زنان در هرات

” روحیه سالم زندگی سالم ” عنوان کارگاهی است که گروهی از دختران برای کاهش افسردگی زنان در ولایت هرات برگزار کرده‌اند؛ این کارگاه در حالی در این ولایت برگزار می‌شود که شماری از زنان، برنامه‌های حکومت را در راستای کاهش بیماری افسردگی بسنده‌ نمی‌دانند.

ده دختر، مدت یک ماه روی محتوای کارگاه کاهش افسردگی زنان کارکرده‌اند.

دختران برگزارکننده این کارگاه، هدف از برگزاری این برنامه را ارائه آگاهی‌های لازم در بارۀ بیماری افسردگی برای زنان بیان می‌کنند.

شکیبا نایل، برگزار کننده، می‌گوید: افسردگی زنان امروزه در جامعه به یک هنجار تبدیل شده و باید برای مبارزه و از میان برداشتن این هنجار کار‌های اساسی صورت گیرد.

از سویی هم این بانوان، از بی توجهی نهاد‌های حامی زنان از جمله کلیدی‌ترین ادارۀ زنان در هرات به موضوعات از این قبیل وعدم حمایت از زنانیکه در این راستا کار می‌کنند شاکی‌اند.

خانم نایل می‌گوید: در این برنامه از نهاد‌های مختلفی دعوت شده بود؛ اما تعداد کمی به برنامه شرکت کردند و این بیانگر بی توجهی و اهمیت ندادن به موضوعات زنان و فعالیت‌های زنان از سوی برخی از مسوولان اداره‌های دولتی است.

در همین حال شماری از زنان شرکت‌ کننده افسردگی زنان را موضوعی حاد و نگران کننده بیان می‌کنند و برگزاری اینگونه برنامه‌ها را ارزنده می‌خوانند.

فریبا محمدی، اشترک کننده، می‌گوید: برنامه‌های که بتواند به کاهش افسردگی زنان کمک کند به مراتب تاثیرگذارتر از سایر برنامه‌های است که امروزه در ولایت هرات برای زنان برگزار می‌شود.

او در ادامه می‌گوید: ” در جامعه ما زنان ازطریق‌های مختلفی مورد خشونت قرار می‌گیرند که این خود زمینه مبتلا شدن زنان را به افسردگی مهیا می‌کند و همچین برنامه‌ها می‌تواند در کاهش افسردگی زنان نقش مهمی داشته باشد “.

از سویی شماردیگر از زنان شرکت‌کننده، برگزاری اینگونه برنامه‌ها را یکی از نیاز‌های مبرم جامعه بیان می‌کنند.

هما لطفی، اشتراک کننده، در رابطه می‌گوید: وقتی زنی در یک خانواده به بیماری افسردگی دچار شود به نحوی خانواده و جامعه را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

او همچنان می‌افزاید: ” خودم شاهد برگزاری اینچین برنامه از سوی حکومت نبودم از دید من نیاز است تا حکومت برنامه‌های از این قبیل را در سطح شهر و ولسوالی‌ها برگزار کند “.

این در حالی است بر اساس گزارش‌ها، بیش از نیمی از مردم افغانستان از مشکلات روحی و روانی رنج می‌برند.

گزارشگر: ضیاگل عظیمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا