مینا رضایی: زنان می‌توانند برای هم الگو‌های موثری باشند

امروزه برخی از زنان در افغانستان برای داشتن فردای بهتر کمر همت بسته اند؛ این زنان  به توانایی‌های خود باورمند هستند و آیندۀ بهتر را حق خود می‌دانند؛ در این مطلب گفت‌وشنودی همراه مینا رضایی مسؤل کافۀ سیمپل در خصوص توانایی‌های خودش به عنوان یک زن در افغانستان ترتیب شده است که در ادامه مطالعه خواهید کرد.

پرسش: معرفی کلی در مورد خودتان داشته باشید؟

پاسخ: مینا رضایی و یکی از باشندگان ولایت کابل هستم، حدود چهار سال قبل از رشتۀ اقتصاد در سطح لیسانس فارغ شدم و فعلا مسئول یک کافه در شهر کابل هستم.

پرسش: در مورد کافه‌ای که اشاره نمودید بیشتر توضیح دهید؟

پاسخ: نام این کافه “سیمپل” است، حدود یک سال قبل در مرکز شهر کابل تاسیس شد و در حال حاضر روزانه میزبان همشریان ما در کابل است.

من همچنان کار رسمی در یک شرکت ساختمانی دارم و بعد از ختم ساعت‌های رسمی، به این کافه می‌روم و مسئولیت آن را بر عهده دارم.

پرسش: استقبال مردم از کافه‌ای که مسئول آن یک زن است چگونه می‌باشد؟

پاسخ: من فکر می‌کنم دید مردم نسبت به زنان تغییر کرده است، امروزه افراد جامعه زنان را بیشتر تشویق و حمایت می‌کنند و این خود نشان می‌دهد که نظر مردم در مورد حضور زنان در اجتماع مثبت شده است.

پرسش: قبلا چه فعالیت‌هایی داشته اید؟

پاسخ: فعالیت‌های فرهنگی-مدنی قسمت عمدۀ کار من در سابق بود،  قبلا در بخش داستان نویسی و در برنامه‌های ادبی زیاد اشتراک می‌کردم اما حال به علت وقت کم نمی‌توانم در قسمت ادبیات زیاد وقت بگذارم.

پرسش: از چالش‌های‌تان در بخش کار در کافۀ سیمپل بگویید؟

پاسخ: به طور کل چالش ما همان مشکلات کلی اجتماع است، مانند امنیت که در شهر کابل انتحار و انفجار وجود دارد و یا هم اینکه به عنوان یک زن اگر کارمان تا ناوقت طول بکشد از لحاظ امنیتی مشکل داریم؛ چالش دیگر اقتصاد مردم است، اگر اقتصاد جامعه خوب نباشد، بازار کاری برای ما هم خوب نیست و فعلا که در افغانستان اقتصاد در حالت خوبی به سر نمی‌برد و همچنان چالش‌های اجتماعی یک چالش دیگر برای من محسوب می‌شود، به باور من رفتار بعضی از اقشار جامعه در قبال زنان کارمند درست نیست.

پرسش: به باور خودتان با داشتن مسئولیت مدیریتی در یک کافه می‌توانید برای زنان دیگر در افغانستان تولید انگیزه کنید؟

پاسخ: به نظر من ما زنان می‌توانیم برای هم الگوهای موثر و خوبی باشیم؛ من خودم وقتی تازه شروع به این فعالیت کردم در شهر کابل تعداد زنان در این بخش بسیار کم بود اما حال ما شاهد هستیم که تعداد زنان در امور کاری رو به افزایش است. از طرفی هم زنان می‌توانند با کمک به یکدیگر فرصت شغلی برای هم فراهم کنند و این گونه به وضعیت اقتصادی زنان در افغانستان بهبو د ببخشند. از طرفی هم این فعالیت‌ها زنان را تشویق می‌کند تا به استقلالیت مالی برسند زیرا زنان در صورتی می‌توانند نقش در جامعه داشته باشند و خود را برای خانوادۀ خود ثابت بسازند که از لحاظ مالی مستقل باشند.

پرسش: آیندۀ زنان را در بخش مسئولیت و مالکیت کافه و رستورانت چگونه می‌بینید؟

پاسخ: به باور من برای زنان در این بخش آیندۀ خوبی پیش رو خواهد بود اما این آینده زنان را به مقابله با چالش‌های زیادی دعوت می‌کند، خود زنان باید توانایی مدیریتی بالایی داشته باشند و برای بهتر کار کردن باید دقیق برنامه‌ریزی کنند، در این صورت است که زنان در آینده می‌توانند سهم بیشتری در این تجارت داشته باشند.

ترتیب‌: بهناز رسولی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا