سهم 25 درصدی زنان متشث از پارکهای صنعتی
15 تا 25 درصد سهم برای زنان متشبث افغانستان در پارکهای صنعتی که از این پس در افغانستان تاسیس میشود، اختصاص داده شد؛ این برنامه یکی از پلانهایی است که در نشست شورای وزیران برای بهبود وضعیت زنان متشبث افغانستان در نظر گرفته شده است.
زنان تجارتپیشه در هرات از این امر خشنود هستند و این برنامه را فرصت خوب برای زنان متشبث میدانند.
مریم جامی الاحمدی رییس اتاقهای صنایع و تجارت زنان در زون غرب افغانستان این تصمیم را برای زنانی که میخواهند سهم فعال در تجارت داشته باشند، یک فرصت میداند و میگوید که زنان تجارتپیشه ازین پس میتوانند سرمایۀ خود را بر زمینی مصرف کنند که مالک آن هستند و بهطور مشخص در داخل یک شهرک باشند.
خانم جامی الاحمدی میافزاید که این سهم زنان در پارکهای صنعتی مفید است زیرا زنان تجارتپیشه در این پارکهای صنعتی میتوانند از مزایای شهرک مستفید شوند، با صنعتکاران مرد همگام شوند، مشورهگیری صورت گیرد، از فرصتهایی که ایجاد میشود و سرمایهگذاریهایی که در شهرک صورت میگیرد زنان نیز استفاده کنند و همچنان تجارت زنان توسعه یابد.
در ادامه او بیان میدارد که روند ثبت نام و مستفید شدن از این زمینها جریان دارد و شرایط برای زنان داوطلب این است که جواز کار از وزارت تجارت و صنعت داشته باشند، سرمایهگذاری در قسمت تولید محصولات داخلی صورت گیرد و این زنان در راستای بالا رفتن اقتصاد فامیلها و کشور سهم فعال داشته باشند.
از سویی هم زنان متشبث و تجارتپیشه در هرات از این روند احساس خوشنودی نموده و حمایت خود را اعلان میکنند.
صدیقه تمسکی رئیس شرکت دنیای ابریشم این اقدام را به نفع زنان میدانند و میگوید که بر تجارت زنان تاثیر مثبتی دارد زیرا زنان متشبث منسجم میشوند و همچنان با مبلغ کمی که برای خرید این زمینها در نظر گرفته شده، باعث میشود که زنان بتوانند مالک زمین خود باشند و این چنین هزینههای موجود کاهش مییابد.
نفیسه نورزائی، تجارتپیشه، میگوید در صورتیکه این این پلان تطبیق شود میتواند برای زنان متشبث بسیار مفید واقع شود و خودش نیز تصمیم دارد تا در این برنامه سهم بگیرد.
او این پلان را مفید میخواند و میگوید که از این طریق برای زنان متشبث مکان مخصوص در نظر گرفته میشود و زنان میتوانند این گونه تجارت خود را گسترش دهند.
از طرفی زنانی هم که در بخشهای تجاری فعالیت میکنند این پلان را مفید و موثر میدانند.
نفیسه عظیمی، مامور جوازها در ریاست صنعت و تجارت هرات این برنامه را کارا میخواند و میگوید که از این طریق زنان تجارتپیشه میتوانند تواناییهای خود را گسترش دهند و تجارتهای بزرگتر را شروع کنند و پیشرفت نمایند.
به باور خانم عظیمی این چنین برنامههایی برای زنان متشبث تولید انگیزه میکند و برای زنان این احساس بهوجود میآید که حمایتکننده دارند؛ او برای بهتر شدن وضعیت زنان متشبث ابتکار این زنان را عامل کلیدی میخواند.
گزارشگر: بهناز رسولی