سود سرشار فروشگاه‌ها با افزایش فروشنده‌های زن در هرات

این روز‌های در بعضی از مناطق هرات از جمله شهرک جبرییل، شمار زنان فروشنده در فروشگاه‌ها افزایش یافته است؛ صاحبان برخی‌ از فروشگاه‌ها، گماشتن فروشنده‌گان زن را در دوکان‌های شان ترجیح می‌دهند.آنان  می‌گویند وجود فروشنده‌گان زن در فروشگاه‌ها سبب فروشات بیشتر و جذب مشتری می‌شود.

شماری از صاحبان فروشگاه‌ها، از سود سرشار دوکان‌های شان از زمان استخدام فروشنده‌گان زن سخن می‌زنند.

سید حسین، صاحب یکی از فروشگاه‌ها می‌گوید: چون بیشتر مشتریان فروشگاه‌اش زنان بوده‌اند به همین دلیل فروشندۀ زن استخدام کرده است تا مشتریانش بیشتر شوند.

او در ادامه می‌فزاید: “از روزی که خانم‌ها در فروشگاه‌ام فروشند‌ه‌گی می‌کنند فروش و تعداد مشتریان زیاد شده است “.

در همین حال برخی دیگری از صاحبان فروشگاه‌ها به این باور‌اند؛ زنان با رعایت نزاکت‌های رفتاری و گفتاری سبب جذب مشتری می‌شوند.

علی صادقی، صاحب یکی از دوکان‌ها‌، در رابطه می‌گوید: زنان با صبر و حوصله زیاد در مورد اجناس توضیح می‌دهند که این موضوع به مراتب تاثیرگذاری زیادی در جذب مشتری دارد.

او همچنان در ادامه می‌فزاید: “من از ابتدا که دوکان گرفتم تصمیم گرفتم که فروشنده باید خانم باشد تا دوکانم پیشرفت کند “.

این در حالیست که برخی از زنان فروشنده، فروشنده‌گی را شغلی مناسب برای شان می‎دانند و می‌گویند به حرف‌های ضد و نقیض برخی از مردم اهمیت نمی‌دهند.

نسرین موسوی فروشنده، از یک سال به اینسو فروشنده‌گی می‌کند او می‌گوید: فروشنده‌گی شغل مورد علاقه‌ام اش است و از زمانیکه به شغل فروشنده‌گی روی آورده است تغییراتی زیادی در زندگی‌اش به وجود آمده است.

نسرین همچنان می‌گوید: “از زمانیکه فروشندگی می‌کنم در گفتار، برخورد و رفتارم با مردم دوستان و خانواده تغییر آمده صبر و حوصله‌ام نسبت به قبل بیشتر شده است “.

از سویی شماری از زنان که مدت زیادی از فروشنده‌‌گی شان در فروشگاه‌ها می‌گذرد؛ خوشبین به تغییر رفتار و دیدگاه مردم نسبت به فروشنده‌گی زنان هستند.

زهرا نبوی، چهار سال است که در یکی از فروشگاه‌ها مصروف فروشندگی است او می‌گوید: در اوایل که کارش را آغاز کرده حرف‌ها و رفتار‌های ناپسند زیادی را از سوی شماری از مردان متحمل شده است.

زهرا همچنان می‌افزاید: “حالا خوش هستم که دید مردم تغییر کرده امیدوارم روز به روز بهتر شود تا در آینده مردان فروشند‌ه‌گی زنان را به عنوان یک شغل قبول کنند “.

 این در حالی است که در جوامع سنتی از جمله ولایت هرات، برخی از حرفه‌ها از جمله فروشنده‌گی حرفۀ مردانه تلقی می‌شود و انجام آن از سوی زنان تابو شمرده می‌شود؛ اما در چند سال پسین زنان با شکستن تابو‌هایی از این قبیل سعی در برقراری برابری جنسیتی دارند.

گزارشگر: ضیاگل عظیمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا