حمایت ائتلاف‌های دادخواهی از کمپاین 16 روزه منع خشونت در هرات

در ادامۀ سلسله برنامه‌های کارزار شانزده روزه محو خشونت در برابر زنان، دیروز(12قوس) ائتلاف‌های دادخواهی مشارکت، برنامه‌ای را با اشتراک شماری از زنان هرات ترتیب داد که مورد استقبال شماری اشتراک کننده‌ها قرار گرفت.

برگزار کنندگان این برنامه با نمایش آثار پنج نویسندۀ زن افغانستانی، نشر یک ویدیوی انگیزشی و اجرای یک بازی در برنامه خواستند تا این برنامه به گونۀ متفاوت اجرا شود.

فاطمه جعفری، یکی از برگزارکنندگان، هدف از برگزاری این برنامه را بلند کردن صدای زنان خشونت دیده، شریک سازی تجربۀ این زنان و اشتراک زنانی که کمتر در چنین برنامه‌های شرکت می‌کنند، عنوان می‌کند.

به باور خانم جعفری این برنامه نسبت به سایر برنامه‌های اجرا شده متفاوت بوده و اگر با وجود چنین برنامه‌هایی آمار خشونت‌ها بازهم افزایش داشته است، مشکل از نهادهای مدنی نیست بل عوامل دیگری مانند نبود امنیت، دور زدن قانون و وجود عدالت غیر رسمی در هرات عامل اصلی افزایش خشونت‌ها در برابر زنان است.

از طرفی این برنامه با دیدگاه مختلف اشتراک‌کنندگان روبرو شد.

به باور صدیقه تمسکی که یکی از اشتراک‌کنندگان، این برنامه متفاوت اجرا شد و به باور او همین که در این برنامه زنانی اشتراک کرده اند که قبلا کمتر در چنین برنامه‌هایی حضور یافتند، این برنامه را متفاوت ساخته است.

صدیقه می‌گوید این برنامه‌ها بر میزان آگاهی او تاثیر داشته است و از این برنامه انگیزه گرفته است که در مقابل خشونت‌ها خاموش نباشد و مبارزه کند.

زهرا رحمانی مشاور حقوقی کمیسیون منع خشونت در هرات می‌گوید هنگامی که در چنین برنامه‌هایی زنانی که در موقف بالاتر هستند برای خدمت به زنان تعهد می‌سپارند و برنامه‌های خود را در کاهش خشونت‌ها بیان می‌کنند، این خود برای زنانی که  در موقف پایین‌تر هستند، انگیزه‌دهنده است.

زهرا رحمانی به این باور است که این برنامه‌ها تا اندازه‌ای تاثیرگزار است و علت افزایش خشونت در برابر زنان این است که زنان از حقوق خود بیشتر مطلع شده اند و دیگر در برابر آن ساکت نمی‌مانند.

از طرفی شماری از اشتراک‌کنندگان این برنامه‌ها را برای بهبود وضعیت زنان کارآمد نمی‌دانند.

سکینه حسینی یکی از اشتراک‌کنندگان می‌گوید این چنین برنامه‌ها در ذات خود خوب است، اما بیشترشان پروژه‌ای است و برای مطرح ساختن چند زن محدود اجرا می‌شود.

خانم حسینی به این باور است که اگر مدیریت درست باشد و فرصت صحبت برای زنانی داده شود که تا به‌حال نتوانسته اند حرف بزنند، می‌تواند این برنامه‌ها را تاثیرگزار بسازد.

او در ادامه افزود که میزان خشونت در برابر زنان هرات رو به افزایش است زیرا آمار درستی از زنان مبارز و غیر مبارز در دولت و نهادهای مدنی وجود ندارد و تمام برنامه‌ها در حد اجرای یک پروژه شده است.

این درحالی است که همه ساله کارزار شانزده روزۀ محو خشونت علیه زنان در ولایات افغانستان برگزار می‌شود اما باز هم آمار خشونت در برخی از این ولایات افزایش داشته است.

گزارشگر: بهناز رسولی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا