نگرانی بانوان ورزشکار از پیامد نشر گزارش گاردین

در پی نشر گزارش روزنامۀ گاردین مبنی بر ادعای سوء استفادۀ جنسی از بانوان بازی‌کن در تیم ملی فوتبال زنان افغانستان، شماری از زنان بازی‌کن در تیم‌های ورزشی از اینکه دیگر نتوانند به فعالیت ورزشی خود ادامه دهند ابراز نگرانی می‌کنند.

این زنان می‌گویند با آنکه چالش‌های زیادی در برابر زنان افغانستان برای فعالیت در تیم‌های ورزشی از قبل وجود داشته است اما این ادعا شدت این چالش‌ها را افزایش داده است.

بی‌نظیر مرتضوی مسئول و مربی تیم فوتبال زنان ولایت بلخ از تاثیرات منفی ادعای نشر شده در مورد سوءاستفاده جنسی از زنان در تیم‌های ورزشی سخن می‌زند و می‌گوید  حدود پنج سال است که در این تیم فعالیت می‌کند و قبل از نشر این ادعا از سوی خانواده‌اش هرگز ممانعتی برای بازی در تیم فوتبال وجود نداشت، اما بعد از نشر آن خبر،  پدرش او را برای ادامۀ فعالیت در تیم‌های ورزشی مانع شده است.

بی‌نظیر می‌افزاید که به باور او چون خودش زن است و در تیم ورزشی فعالیت دارد، ادعای مطرح شده از سوی خالده پوپل‌زی صحت ندارد.

از طرفی عابده نافع مسئول و مربی تیم فوتبال زنان ولایت هرات از نشر این ادعا ابراز نگرانی می‌کند و می‌گوید که نشر این ادعا تاثیرات خیلی منفی بر اذهان بازی‌کنان، خانواده‌ها و طرفداران ورزش زنان دارد.

عابده می‌گوید که چندین سفر به مرکز داشته است و درصورتیکه خودش هم زن است تا به‌حال با چنین قضیه‌ای روبرو نشده است.

این ادعا نه‌تنها برای زنان بازی‌کن در تیم‌های فوتبال نگران‌‌کننده بوده است بلکه تاثیرات منفی خود را بر سایر بخش‌های ورزشی نیز داشته است.

شکریه امینی عضو تیم ملی گلف زنان افغانستان از نشر این ادعا ابراز نگرانی می‌کند و می‌گوید اگر این ادعا صحیح نباشد باز هم اذهان مردم را نسبت به ورزش زنان منفی می‌سازد.

شکریه می‌افزاید: “از این می‌ترسم که با پخش چنین خبرهایی که هنوز صحت و رد آن مشخص نیست، از طرف خانواده و دوستانم برای اشتراک در تیم ورزشی زنان باز بمانم “.

از سویی هم شماری از آگاهان حقوق زن با اشاره به این موضوع که خشونت‌ها و تجاوزهای مختلف در برابر زنان در افغانستان وجود داشته است، گمان به صحت این ادعا می‌کنند و از تاثیرات مخرب آن هشدار می‌دهند.

بهار سهیلی، فعال حقوق زن، می‌گوید نظر به شناختی که خودش از روسای فدراسیون ورزش زنان دارد، این ادعا صحت دارد و اگر دختران بازی‌کن در تیم‌های ورزشی زنان افغانستان این ادعا را رد می‌کنند، به‌سبب ترس‌شان از آزار و اذیت مجدد است.

خانم سهیلی می‌افزاید که برای جلوگیری از این چنین قضایا باید ابتدا قوانین به طور جدی طرح ریزی شود و حال که قانون منع خشونت علیه زنان در افغانستان به تصویب رسیده است باید این قوانین تطبیق و تطبیق آن مورد پی‌گیری قرار گیرد در غیر آن صورت این چنین مسایلی در تیم‌های ورزشی زنان هم برای خودشان و هم برای بقیۀ زنان بازی کن چالش‌زا خواهد بود.

از طرف دیگر مسئولان فدراسیون فوتبال افغانستان نگرانی زنان بازی‌کن در تیم‌های ورزشی را به‌جا می‌دانند و ادعای وجود مشکلات اخلاقی در فدراسیون فوتبال افغانستان را رد می‌کنند.

محمد یوسف کارگر معاون فدراسیون فوتبال افغانستان با رد این ادعا می‌گوید که پی‌گیری این قضیه از طرف دولت در جریان است و مسئولان فدراسیون فوتبال افغانستان به‌خاطر حفظ آبروی خود می‌خواهند که این چنین قضایا پی‌گیری شود و در صورت درست بودن این ادعا مجرمان مجازات قانونی خواهند شد.

این در حالی است که چندی قبل خالده پوپل‌زی مربی پیشین تیم ملی فوتبال افغانستان در مصاحبه با روزنامه گاردین از وجود خواست‌های جنسی از بازی‌کنان زن توسط مسئولان در این فدراسیون خبر داده است.

گزارشگر: بهناز رسولی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا