نقش کم‌رنگ رسانه‌ها در جهت دهی افکارعمومی

گزارشگر:مرضیه حسینی

گردهمایی علمی‌پژوهشی تحت نام (بررسی نقش رسانه­‌های دیداری و شنیداری در مشارکت سیاسی شهروندان) در دانشگاه هرات برگزار شد.

شماری از دانشجویان دانشکده­‌ی حقوق و علوم سیاسی دانشگاه هرات، نتیجه تحقیق دو ماهه­‌شان را در این نشست با حضور شماری از استادان دانشگاه حقوق ، روزنامه­‌نگاری، فرهنگیان و  سیاست مداران ارایه کردند.

یافته‌های این تحقیق نشان می‌دهد که  رسانه­‌ها توانسته­‌اند در تمامی بخش­‌ها افکار عمومی را جهت دهند ودو رسانه صوتی و تصویری( رادیو و تلویزیون ) در هرات بیشترین نقش را در مشارکت سیاسی مردم بازی می‌کند.

فرزاد عطایی یکی از اعضای گروه تحقیق هدف از این پژوهش را بررسی عملکرد رسانه‌های صوتی وتصویری بالای افکار مردم جامعه دانست.

بر بنیاد یافته‌های این تحقیق رسانه‌ها تاثیر بیشتری بالای مردم در شهر نسبت به ولسوالی‌ها  گذاشته‌ اند.

احمد کریم حق­یار استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه هرات بر این باور است که رادیو وتلویریزون در فرهنگ سیاسی نقش بارزی دارد اما این نقش در هرات هنور هم بنا بر دلایلی کم رنگ است.

رسانه‌های صوتی و تصویری در جهت دهی افکار عمومی نقش مهمی را ایفا می‌کنند.

عبدالرشید فیضی استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه هرات، با انتقاد از رسانه‌ها گفت رسانه‌ها در جهت افزایش حس هم‌‌پذیری و یکپارچه ساختن افکار عمومی گام­‌های آن چنانی برنداشته اند.

شماری از استادان روزنامه نگاری نیز بر این باور اند که نقش رسانه­‌ها فراتر از قوه چهارم دموکراسی است.

فیصل کریمی استاد دانشکده روزنامه‌­نگاری دانشگاه هرات می‌­گوید: ” رسانه­‌ها نقش یکسانی در مشارکت سیاسی ندارند و میزان تاثیرگذاری آن­ها هم یکسان نیستند”.

او افزود رسانه‌­ها تاثیرگذاری و نظارت بیشتری در حوزه سیاست دارند و درحوزه مشارکت سیاسی نقش اطلاع رسانی، آموزش ادبیات سیاسی، وافزایش درک و شعور سیاسی را به عهده دارند.

به باور بسیاری از کارشناسان امور، رسانه­‌های اجتماعی و ایجاد فضای دموکراسی سایبر بیشترین نقش را درمشارکت سیاسی افراد جامعه بازی می­کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا