فروش آنلاین وسود سر شار؛ فرصت تازه‌ اقتصادی زنان درهرات

این روز‌ها بازار داد و ستد در فضای آنلاین، رونق بی پیشنه‌ای یافته است. فروشگاه‌های آنلاین ویژۀ زنان، بر علاوه ایجاد سهولت برای خریداران، پول هنگفتی به جیب صاحبان شان واریز می‌کند. به گفتۀ شماری از زنان بازرگان در فضای آنلاین، آنان ماهانه بین 30 تا 60 هزار افغانی فروشات دارند.

برخی از مسوولان فروشگاه‌های آنلاین در افغانستان، می‌گویند: با گذشت هر روز به تعداد مشتریان شان افزوده می‌شود و تجارت آنان در حال رونق است.

طلایه راوک، مسوول یکی از فروشگاه‌های آنلاین می‌گوید: از ایجاد فروشگاه‌اش یک سال می‌گذرد؛ در اوایل هفته ده سفارش داشت اما اکنون تعداد سفارشات شان در یک هفته بیش ازهشتاد تا است که ماهانه حدود 60 هزار افغانی فروشات دارند.

راوک می‌افزاید: دلیل افزایش فروشات ما این است که با گذشت زمان بیشتر با سلیقه مشتریان خود آشنا می‌شویم “.

در این میان برخی از زنان بازرگان در فضای آنلاین که تاسیس فروشگاه شان با سرمایۀ اندک بوده است؛ اکنون از رشد روزافزون تجارت شان خرسند به نظر می‌رسند.

سونیا ماندگار که لوازم تزیینی را در فضای آنلاین به فروش می‌رساند می‌گوید:” ابتدا کارم را با 200 افغانی شروع کردم اما اکنون ماهانه حدود 30 هزار فروشات دارم”.

 از سوی هم برخی از مشتریان پرپاقرص فروشگاه‌های آنلاین، از نحوه ارائه خدمات این فروشگاه‌ها راضی‌اند.

حسینا، نوری، می‌گوید:”تنوع در جنس‌ها فروشگاه‌های آنلاین وجود دارد؛ همین دلیل سبب شده که من همیشه از این فروشگاه‌ها خریداری کنم “.

و اما شماری دیگری از مشتریان فروشگاه‌های آنلاین می‌گویند: وجود مدل‌های بروز از کشور‌های مختلف سبب شده که خرید در فضای آنلاین را بر خرید از بازار ترجیح دهند.

آمنه فاضل، می‌گوید:”از فروشگاه‌های آنلاین متعددی خریداری می‌کنم چون این فروشگاه‌ها جنس‌ها را از کشور‌های مختلف که در مد و فشن پیش قدم هستند وارد می‌کند در حالی که لباس‌های مد روز در بازار به سرعت وارد نمی‌شود “.

این در حالیست کارشناسان اقتصادی خرید و فروش آنلاین را یکی از راه‌های درآمدزایی زنان دانسته و می‌گویند این نوع تجارت‌ها به استقلالیت مالی زنان کمک می‌کند.

یعقوب مشعوف کارشناسی مسایل اقتصادی می‌گوید: “درصورتی که عرضه و تقاضا باهم مساوی بوده و منافع خرید و فروش آنلاین همانند منافع سطح بازار باشد، این نوع خرید و فروش راهی مناسب برای درآمدزایی با صرف کردن وقت کمتر است”.

هارون حکیمی استاد دانشکدۀ ژرونالیزم و ارتباطات جمعی دانشگاه هرات، به رونق تجارت آنلاین زنان در فضای آنلاین خوشبین است.

 او می‌گوید: برای برخی از زنان که از نگاه زمانی فرصت کافی برای وقت گذاشتن روی خرید ندارند می‌تواند از ضیاع وقت شان جلوگیری کند.

وی در ادامه می‌افزاید: “با آنکه تجارت در فضای آنلاین پدیدۀ تازه‌ای در افغانستان است؛ با آن هم می‌توان امیداوار به پیشرفت و گسترش این نوع تجارت در آینده بود “.

با آنکه از ایجاد فروشگاه‌های آنلاین در افغانستان، زمان زیادی نمی‌گذرد؛ اما این نوع تجارت، توانسته جای خودش را در بین مردم و به ویژۀ زنان پیدا کند.

گزارشگر: ضیاگل عظیمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا