برخی از زنان هرات: تلف شدن حق زنان، بهای صلح با طالبان است

خبرهای ضد و نقیض‌ رسانه‌ها، در مورد عملی شدن طرح حکومت انتقالی در افغانستان، شماری از زنان هرات را نگران کرده است؛ به باور آنان عملی شدن این طرح، دست‌آورد‌های یک‌ونیم دهۀ زنان را نابود می‌کند و نقطه‌ی پایان برای پیشرفت زنان افغانستانی، خواهد گذاشت.

رسانه‌ها خبرداده‌اند که زلمی خلیل‌زاد نماینده‌ی ویژه‌ی وزارت امور خارجه آمریکا برای پایان جنگ افغانستان، طرح حکومت انتقالی را که در گفت‌وگو‌های صلح مسکو از جانب طالبان مطرح شد؛ در شکلیات پذیرفته است و در عوض خواهان پایان جنگ طالبان در افغانستان شده است.

 آنچه از سخنان نماینده‌گان طالبان در گفت‌وگو‌های صلح افغانستان بر می‌آید طالبان حکومت فعلی و قانون اساسی افغانستان را مشروع نمی‌دانند و خواهان حکومت انتقالی و به تعویق انداختن انتخابات ریاست جمهوری پیش‌رو هستند.

و اما چرا زنان از عملی شدن طرح حکومت انتقالی، نگران‌‌اند؟

برخی از زنان می‌گویند باعملی شدن این طرح زنان قربانی بازی‌های سیاسی خواهند شد و بسیاری از امتیازات از آنان گرفته خواهد شد.

سکینه حسینی، عضو شورای ولایتی هرات، می‌گوید: اینکه زنان در کدام طرف معادله صلح حکومت افغانستان، با جانب طالبان قرار دارند مشخص نیست و  اجرایی  شدن این طرح دست‌آورد‌های جامعه ملل و دموکراسی را زیر سوال می‌برد.

او همچنان می‌افزاید: “بهای صلح با طالبان؛ قربانی شدن حق زنان نیست”.

در این میان، شماری از زنان معتقدند عملی شدن طرح حکومت انتقالی زنان افغانستان را به هفده سال قبل بر می‌گرداند.

عادله کبیری، استاد دانشگاه، در رابطه می‌گوید: پذیرش این طرح ریسک زیادی دارد و تصمیمات سیاسی باید قبل از اجرایی شدن آسیب شناسی شوند.

او همچنان می‌گوید: “به خاطر منافع سیاسی نباید دست‌آورد‌های یگ گروه اجتماعی محدود شوند و من مخالف با تصمیم سیاسی که مخالف حقوق زنان باشد هستم “.

این در حالی است که جزییات طرح حکومت انتقالی، هنوز روشن نیست.

از سویی برخی از زنان به این باورند؛ پذیرفتن طرح حکومت انتقالی از سوی حکومت افغانستان، مشروعیت بخشیدن به نقض حقوق زنان افغانستان است.

وحیده عزیزی، کارشناس جندر ادارۀ ولایت هرات می‌گوید: زنان در سال‌های پس از سقوط حکومت طالبان، برای احیای حقوق شان زحمات زیادی را متقبل شدند و اجرایی شدن طرح حکومت انتقالی تمام این تلاش‌ها و زحمات را ضرب درصفر خواهد کرد.

گفتگوهای صلح افغانستان با حضور نماینده‌گان ۱۲ کشور شامل روسیه، افغانستان، ایران، چین، هند، پاکستان، ازبکستان، ترکمنستان، تاجیکستان، قزاقستان، قرقیزستان و هیاتی پنج نفره از دفتر سیاسی طالبان در مسکو برگزار شد.

گزارشگر: ضیاگل عظیمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا