اشتراک گزاری “مقررۀ منع آزار جنسی زنان در رسانه‌ها” با خبرنگاران هرات

“مقررۀ منع آزار جنسی زنان در رسانه‌های افغانستان” در حالی در ولایت هرات، برای خبرنگاران به اشتراک گذاشته شد که بر اساس آمار بخش بانوان کمیتۀ مصئونیت خبرنگاران در حوزۀ غرب، در سال جاری حدود ده زن خبرنگار در ولایت هرات، از محیط ناامن رسانۀ شان به این کمیته شکایت کرده‌اند.

مقررۀ منع آزارجنسی زنان در رسانه، در ماه مارچ سال روان به تصویب جامعه خبرنگاری افغانستان رسید.

این مقرره بر اساس شکایت و وضعیت نامطلوب زنان خبرنگار در برخی از رسانه‌ها، ایجاد شد.

مسوولان بخش بانوان کمیته مصئونیت خبرنگاران در حوزۀ غرب، می‌گویند برای اجرایی شدن این مقرره، کمیتۀ دادخواهی را ایجاد خواهند کرد.

عاطفه غفوری، مسوول بخش زنان کمیتۀ مصئونیت خبرنگاران در حوزۀ غرب می‌گوید: طبق مقررۀ منع آزار جنسی زنان در رسانه، مسوولان رسانه مکلف‌ به تامین امنیت جسمی، شغلی و حفظ حریم خصوصی زنان خبرنگار هستند.

او می‌افزید: “دادخواهی‌ها برای اینکه این مقرره جزء پالیسی رسانه‌ها و جزء قرارداد زنان خبرنگار شود و همچنان برای اجرایی شدن این مقرره ادامه خواهد داشت تا زمانیکه شاهد اجرایی شدن این مقرره در تمام رسانه‌ها باشیم “.

از سویی هم مسوولان در ادارۀ اطلاعات و فرهنگ هرات، از همکاری شان برای اجرایی شدن مقررۀ منع آزار جنسی زنان در رسانه، سخن می‌زنند.

فرزانه محمدی، مدیر رسانه‌های محلی ادارۀ اطلاعات و فرهنگ هرات می‌گوید: ادارۀ اطلاعات و فرهنگ در اجرایی شدن این مقرره با خبرنگاران زن همکار خواهد بود و سعی دارد با تدویر جلسات مقطعی برای مسوولان رسانه‌های محلی، تطبیق این مقررۀ را جز پالسی رسانه‌ها کند.

در همین حال برخی از زنان خبرنگار در ولایت هرات، از ایجاد مقررۀ منع آزارجنسی زنان در رسانه، اسقبال کرده و اجرایی شدن آن را برای حفظ امینت، زنان خبرنگار موثر می‌دانند.

فریبا آرام، خبرنگار، می‌گوید: زنان خبرنگار، پس از اجرایی شدن این مقرر امینت بیشتری خواهند داشت.

او همچنان می‌افزاید: از این پس برای زنان خبرنگاران یک مرجعی وجود دارد تا اگر مورد آزار و اذیت قرار گیرند طبق آن با عاملان آزار جنسی برخورد شود.

در کنار این زینب سپهری، خبرنگار، به این باور است که همزمان با تطبیق این مقررۀ باید سعی شود تا دیگر موضوعات از جمله تبعیض جنسیتی هم در رسانه‌ها از بین رود.

این در حالی است براساس گفته‌ها آزار و اذیت زنان در اداره‌های دولتی ریشه چندساله دارد دولت افغانستان با تصویب قانون منع آزار و اذیت زنان و کودکان با گذشت چند سال قادر به ریشه‌کن کردن آن نشده است؛ حالا اینکه آزار و اذیت جنسی زنان در رسانه با تصویب و تطبیق این مقرره از بین خواهد رفت یا خیر باید منتظر ماند تا گذر زمان پاسخ این پرسش را بدهد.

گزارشگر: ضیاگل عظیمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا