دختران مدل با نگاه‌های نگران، برای اولین‌بار روی صحنۀ مُد درهرات

 دخترانی با چهرۀ اصیل شرقی، برای  نخستین بار روی اسیتژ نمایش لباس رفتند. قرمزی گونه‌ها و نگاه‌های ناموزون این دختران بیانگر هراسی است که مبادا این کار شان به مزاج جامعه خوش نخورد؛ چرا که آنان اولین بار است نمایش لباس را در منطقۀ شان (جبراییل) برگزار کرده‌اند.

شماری از دختران، به هدف ترویج حرفه‌ای مدلینگ، معرفی لباس‌های افغانی، و ایجاد سهولت در انتخاب لباس برای زنان، برای نخستین بار در منطقۀ جبرئیل در ولایت هرات، نمایش لباس را برگزار کردند.

در این نمایش 18 مدل دختر، لباس‌های اصیل افغانی، لباس عروس و طرح‌‌های لباس‌های زمستانی را به نمایش گذاشتند.

شهربانو نظری، برگزار کننده نمایش لباس، در رابطه می‌گوید: آنان این نمایش را با در نظرداشت موارد خاصی برگزار کردند و تعداد اشتراک کننده‌گان محدود بود.

او می‌فزاید: “با توجه به تمام چالش‌های موجود امنیتی و دیدگاه‌های سنتی این نمایش لباس را برگزار کردم و پس از برگزاری این نمایش منتظر بازخورد‌ها و دیدگاه‌های مردم هستم و بعد از آن تصمیم می‌گیرم که دومین نمایش لباس را برگزار کنم یا خیر “.

از سویی، شماری از دختران مدل که برای بار نخست روی استیژ نمایش لباس رفتند، می‌گویند با ادامه دادن حرفه‌ی مدلینگ می‌خواهند تابوشکنی کنند.

نورسا حسینی، مدل، می‌گوید: اولین بار است که بالای استیژ نمایش لباس رفته است و می‌خواهد این راه را همچنان ادامه دهد.

در کنار این برخی دیگری از دختران مدل، به این باور‌اند که با نمایش لباس می‌خواهند حرفه‌ی مدلینگ را برای مردم معرفی کنند.

فرزانه رفیعی، مدل می‌گوید: اینکه برای اولین بار روی استیژ نمایش لباس رفته است حس خوبی دارد او همچنان اضافه کرد: “مردم ما باید قبول کنند که مدلینگ یک حرفه است و دختران هم می‌توانند مدل شوند “.

در همین حال شماری ازشرکت کننده‌گان از برگزاری چنین نمایش‌ها استقبال می‌کنند و می‌گویند ادامه این چین نمایش‌ها می‌تواند در رونق یافتن حرفه‌ی مدلینگ در بین زنان موثر باشد.

ثریا رضایی، اشتراک کننده، می‌گوید: نمایش لباس عالی بود و برگزاری این چنین نمایش‌ها می‌تواند دختران را در انتخاب لباس کمک کند.

در کنار این فاطمه حسینی، یکی  دیگر از شرکت کنندگان خواهان برگزاری نمایش‌های لباس، به صورت دوامدار است چرا  که از دید او برگزاری اینگونه برنامه‌ها می‌تواند در پوشش و انتخاب لباس زنان تغییرات مثبت ایجاد کند.

با آنکه در سال‌های پسین، فضا برای حضور زنان درعرصه‌های مختلف اجتماعی  باز‌تر شده است؛  اما  کار زنان در حرفه‌ی مدلینگ،  و برگزاری نمایش‌های در این خصوص، در جوامع سنتی چون هرات، کاری بسا دشوار به نظر می‌رسد. اینکه این اولین ویا آخرین نمایش لباس، در این شهر خواهد بود یا خیر؟ پاسخ این پرسش را گذر زمان خواهد داد.

  گزارشگر: ضیاگل عظیمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا