معصومه عادل؛ چهرۀ نا شناخته با دو دهه کار در چهره‌پردازی

“اولین کار و تجربه‌ام به عنوان چهره‌پرداز در شهر قم ایران با یک شبکۀ محلی بود. بعد از سپری نمودن آزمون به عنوان دستیار چهره‌پرداز کار می‌کردم، همچنان در یکی از سریال‌های افغانی که در ایران تولید می‌شد، چهره‌پردازی کردم و به این ترتیب وارد کار هنر شدم.” قسمتی از حرف‌های معصومه عادل تنها زن چهره‌پرداز در ولایت هرات است که خبرگزاری بانوان افغانستان برای شناخت بیشتر با او گفتگویی انجام داده است که در ادامه می‌خوانید.

پرسش: به طور مختصر خودتان را معرفی کنید؟

پاسخ: معصومه عادل، متولد سال 1360خورشیدی هستم؛ تحصیلات دورۀ مکتب را در کشور همسایه(ایران) سپری نمودم.

پرسش: چطور به کار چهره‌پردازی شروع کردید؟

پاسخ: اولین بار به‌سمت آموزش آرایش‌گری رفتم و با مواد مورد استفاده آشنا شدم، همین بود که علاقه و توجه‌ام را به سمت چهره‌پردازی سینمایی جلب کرد و به دنبال آموزشگاه برای یادگیری گشتم. به طور کل در آن زمان بلیت سینما می‌گرفتم و توجه‌ام فقط به عکس‌های داخل سینما بود و ساعت‌ها به آن‌ها خیره می‌شدم تا بیشتر از کار چهره‌پردازی سر در آورم و در خانه تمرین می‌کردم.

اولین کار و تجربه‌ام به عنوان چهره‌پرداز در شهر قم ایران با یک شبکۀ محلی بود. بعد از سپری نمودن آزمون به عنوان دستیار چهره‌پرداز کار می‌کردم، همچنان در یکی از سریال‌های افغانی که در ایران تولید می‌شد، چهره‌پردازی کردم و به این ترتیب وارد کار هنر شدم.

وقتی به افغانستان برگشتم وارد “سیما فیلم” شدم، اولین چهره‌پردازی در افغانستان را در تیاتر الخاتون که در لیسۀ استقلال کابل اجرا می‌شد، انجام دادم. همچنان سابقۀ چهره‌پردازی را در تلویزیون ملی هم دارم.

پرسش: از سال چند به هنر چهره‌پردازی شروع کردید؟

پاسخ: سال 2000 میلادی اولین گام را به سوی چهره‌پردازی برداشتم و تا حال هجده سال است که به این هنر مصروف هستم.

پرسش: چرا هنر چهره‌پردازی را انتخاب کرده اید و ادامه می‌دهید؟

پاسخ: به نظر من هنر نوعی آرامش‌دهندۀ روح است و چهره‌پردازی نیز  نوعی هنر است. هنر چهره‌پردازی با چهرۀ واقعی انسان‌ها روبرو است؛ زمانی که با ترکیب رنگ‌ها برای هنرمندان چهرۀ جدید به‌وجود میاورم و آن هنرمندان خنده را بر لبان مردم ایجاد می‌کنند، من لذت می‌برم.

پرسش: آیا مورد استقبال جامعه قرار گرفته اید؟

پاسخ: این مورد بستگی به افراد دارد، اگر اهل هنر باشند مرا تشویق می‌کنند اما اگر کسی باشد که هنر نداند، بسیار انتقاد می‌کند و معمولا می‌گویند که چطور یک زن صورت یک مرد را چهره‌پردازی می‌کند، حتی در مواقعی برای برخی‌ها این هنر مسخره است.

پرسش: آیا حمایت‌کننده دارید؟

پاسخ: نخیر تا به‌حال کسی مرا حمایت نکرده است، من برای تمرین چهره‌پردازی از اقوام به‌جای مدل استفاده می‌کنم و مواد مورد مصرف را به علت اینکه در افغانستان کمتر پیدا می‌شود و بسیار گران قیمت است، با هزینۀ کمتر خودم تهیه می‌کنم.

روزی که در دفتر تیاتر هرات برای ثبت نام رفته بودم برایم گفتند که آن‌ها اصلا به چهره‌پرداز نیازی ندارند و از یک آرایشگر به‌جای چهره‌پرداز استفاده می‌کنند اما باز هم من بدون هیچ پاداش یا امتیازی تیاترهای کوچک سطح شهر را چهره‌پردازی می‌کنم.

ترتیب‌کننده: بهناز رسولی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا