ذکیه خدادادی؛ نخستین مدال آور پاراتکواندوی افغانستان
تیم ملی پارا تکواندوی افغانستان متشکل از چند پسر و یک دختر به نام ذکیه خدادادی است. ذکیه خدادادی اولین مدال آور پاراتکواندوی افغانستان است. برای شناخت بیشتر گفت و شنودی همراه ذکیه خدادادی ترتیب شده است که در ادامه میخوانید.
سوال: خودتان را بیشتر معرفی کنید؟
پاسخ: ذکیه خدادادی عضو تیم ملی پاراتکواندوی افغانستان هستم. در سال 1377 هجری خورشیدی در هرات متولد شدم و اکنون هم در هرات زندگی میکنم. در حال حاضر صنف دوازده مکتب هستم و همزمان مصروف درسهای مکتب، تمرینات باشگاه، آموختن زبان انگلیسی و کامپیوتر هستم.
سوال: در مورد فعالیتهای ورزشیتان بیشتر توضیح دهید؟
پاسخ: استاد و مربیام آقای یعقوب دولتیار هست که به طور متوسط روزانه در دو وقت صبح و بعدازظهر تمرین میکنم.
در حال بخاطر برنامههای پیشرو در سهمیه المپیک باید بیشتر تلاش کنم؛ هرگاه مسابقات خارجی نزدیک باشد، در حدود پانزده روز الی یک ماه باید به صورت قرنطین در کابل باشیم و معمولا توسط یک استاد کوریایی تمرین میبینیم تا بیشتر و حرفهایتر آمادۀ مسابقات خارجی شویم.
سوال: از دستآوردهای تان بگویید؟
پاسخ: به طور کل تا بهحال توانستهام مدالهای مختلف را در بخشهای محلی، ملی، منطقهای و بین المللی بهدست آورم که از میان تمام این مدالها بهترین مدالام در سال 1395 هجری خورشیدی بود که نایت قهرمان پاراتکواندو در سطح بین المللی شدم.
سوال: در چه نوع مسابقاتی سابقۀ مبارزه داشته اید؟
پاسخ: در حدود چهار یا پنج سال اول که آغاز به تمرین ورزش تکواندو نمودم با افراد غیر معلول تمرین و مبارزه میکردم، اما بعد از آن که تیم پارالمپیک افغانستان فعال شد، با همکاری و تشویق استادم وارد مسابقات ورودی به این تیم شدم و پس از دریافت مقام اول توانستم تا وارد تیم ملی پاراتکواندوی افغانستان شوم؛ چون استعداد تکواندو را دارم برای خودم فرقی نمیکند که با افراد معلول یا غیر معلول مبارزه کنم.
سوال: رفتارهای اجتماعی با شما چطور است؟
پاسخ: هرات یک جامعۀ سنتی است اما در سالهای اخیر دیدگاه مردم در مورد افراد دارای معلولیت تغییر کرده است و خوشحالم که وقتی توانستم مدال نایب قهرمانی را دریافت کردم، باعث شد دیدگاه عدهای از افراد در مورد افراد داراری معلولیت تغییر کند. به طور کل میتوان گفت که رفتار جامعه رضایتبخش است و بارها مردم نستب به من ابراز افتخار کرده اند.
سوال: بزرگترین حمایتکنندگان شما چه کسانی هستند؟
پاسخ: در ابتدا خانوادهام مرا بسیار تشویق کردند که وارد این حوزه شوم و بعد از آن استادم آقای دولتیار مرا بخاطر رسیدن به تیم ملی پارالمپیک بسیار حمایت و کمک کردند.
سوال: چطور شد که اولین مدال نایب قهرمانی را کسب کردید؟
پاسخ: من اولین دختر پارا تکنواندوی افغانستان هستم. وقتی در قارۀ آفریقا مسابقات بین المللی پاراتکواندو برگزار شد، من هم به نمایندگی از افغانستان به این مسابقات شرکت کردم و سپری کردن چند مرحله از مسابقات توانستم اولین مدال نایب قهرمانی را دریافت کنم.
سوال: در قسمت ورزش آیا کدام چالشی برای شما وجود دارد؟
پاسخ: تا بهحال بارها برای انجام مسابقات به کشورهای همسایه دعوت شدیم اما بهخاطر نبود حمایت مالی نتوانستم که در این مسابقات شرکت کنم و این خود برای من یک چالش اصلی است.
ترتیبدهنده: بهناز رسولی