فرزانه نیک‌پور؛ زنی با 10 ساله پیشنۀ کار در بخش تکنالوژی

“در مسابقات فرست گلوبل که از 162 کشور جهان اشتراک کرده بودند فقط یک تیم از دختران بود آن هم تیم رباتیک دختران افغانستان”. بخشی از سخنان فرزانه نیک‌پور مسوول دفتر فکر برتر است که خبرگزاری بانوان افغانستان گفتگویی با وی ترتیب داده است که در ادامه می‌خوانید.

معرفی

فرزانه نیک‌پورهستم مسول موسسه فکربرتر (دی. سی. اف) لیسانس کمپیوترساینس دارم ومدت 10 سال است که به رشتۀ خود کار می‌کنم و از سه سال به این سو به عنوان مسوول موسسه فکر برتر در ولایت هرات فعالیت دارم.

پرسش : به عنوان مسوول مووسسه فکر برتر بیشتر چه کارها و فعالیت‌های را برای زنان انجام داده اید؟

پاسخ: من مسولیت فعلی موسسه فکر برتررا به عهده دارم مسوولیت عمومی دفتر (دی.سی. اف) را خان رویا محبوب به عهده دارند.

 در بخش زنان فعالیت‌‌های زیادی را انجام دادیم از این میان می‌توان به پروژۀ افتخار آفرین دختران رباتیک اشاره کرد. ما این پروژه را از سال 2017 میلادی آغاز کردیم که خوشبختانه شاهد افتخارات این تیم در داخل و خارج کشور بودیم. در کنار این ما صنف‌های آنلاین و ساخت بازی‌ها را برای دختران برگزار می‌کنیم که دست‌آوردهای نیز داشتند.

پرسش: مووسسه فکر برتر چه فعالیت‌های را در بخش زنان دارد؟

پاسخ : به صورت کل ما روی بلند بردن ظرفیت‌های دختران در بخش تکنالوژی کار می‌کنیم. در این بخش ما روی توانمند سازی دختران مکاتب در بخش فن‌آوری فعالیت می‌کنیم. طوری که براساس یک تفاهم‌نامه با وزارت معارف افغانستان، دخترانی را از مکاتب شهر هرات شامل این برنامه‌ می‌سازیم. مکاتبی چون؛ لیسۀ گوهرشاد، علی شیرنواهی، میرمن حیاتی، مهری هروی، صیفی…. که در این بخش دختران از از آموزش برنامه‌های آی. سی. دی ال، برنامه نویسی، انگلیسی و اقتصاد خانواده مستفید می‌شوند.

پرسش: به دست‌آوردهای صنف رباتیک اشاره کردید در این مورد بیشتر توضیح دهید؟

پاسخ: ما روی این تیم کار کردیم تا این که درسال  2017 میلادی موفق شدیم آنان را برای اشتراک در رقابت‌های فرست گلوبل آمریکا آماده سازیم. دختران آمادۀ رفتن شدند اما با مشکل گرفتن ویزا برخوردیم که با پشتکار خانم رویا محبوب توانستیم برای دختران ویزا بگیریم و آنان را به آمریکا روان کنیم. خوشبختانه دختران در این رقابت‌ها توانستند که مدال شجاعت بگیرند و از طرف ایوانکا ترامپ و دیگر شخصیت‌های بزرگ در بخش تکنالوژی تقدیر شوند. شما فکر کنید در مسابقات فرست گلوبل که از 162 کشور جهان اشتراک کرده بودند فقط یک تیم از دختران بود آن هم تیم رباتیک دختران افغانستان. این حضور سبب شد تا در مسابقه بعدی 70 درصد از زنان از 175 کشور شرکت کنند.

 تیم ما بعداز آن سفر به هالند، استونیا و کاندا رفتن و با نخست وزیر کانادا نیز دیدار کردند که بسیار مورد تشویق قرار گرفتن در این مدت چندین بار به امریکا رفتند.در نتیجه این سفرها بیش از هفت مدال جایزه بدست آوردند و با شخصیت‌های چون بیل‌گیتس دیدار کردند. هم‌چنان قرار است به آینده نزدیک این دختران برای شرکت در یک مسابقه به استونیا بروند و فعلا هم مصروف ساخت یک ربات زراعتی هستند.

پرسش: طبیعی است که هیچ موفقیتی بدون مشکل نیست، دختران تیم رباتیک در این راستا به چه چالش‌های دست  پنجه نرم کردند؟

پاسخ: ما چه بخواهیم چه نخواهیم مشکلات همواره وجود دارد و همراه ما است. افغانستان یک کشور جنگ زده و مردسالار است که مشکلات همواره سر راه خانم‌ها وجود داشته و مانع پیشرفت شان شده است. این مشکلات دامن‌گیر تیم دختران رباتیک بوده و است. این دختران در ابتدا و هنوز هم با مشکلات زیادی مواجه اند برخی‌ها دید خوبی نسبت به آنان ندارند حتی در شبکه‌های اجتماعی به طور علنی برای شان حرف‌های زشت و ناپسند گفته می‌شود. اما ما نمی‌گذاریم که هیچ چیز مانع پیشرفت شان شود.

ترتیب: سودابه احراری

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا