عروسان خورد سال و آسیب‌های شب زفاف

برقراری رابطۀ جنسی برای اولین بار در شب زفاف برای برخی از زنانیکه زودتر از سن بلوغ ازدواج کرده اند، مشکلاتی را مانند ایجاد زخم در واژن، عفونت، خون‌ریزی و آسیب‌های روحی به‌وجود آورده است.

در کنار سایر مشکلات، برخی از زنانیکه ازدواج‌های زیر سن داشته اند از مشکلات نسایی و روحی خود رنج می‌برند.

مریم پاییز زنی است که در چهارده سالگی به خواست خانوادۀ خود ازدواج کرد و تا حال شش سال از عروسی‌اش می‌گذرد، او می‌گوید که در شب زفاف به علت ترس خود نتوانست با شوهرش همبستر شود و نزدیکی آن‌ها تا حدی بود که رسم شب زفاف اجرا شود.

با آن‌هم مریم از آسیب‌های جسمانی خود رنج می‌برد. او می‌گوید که به‌خاطر خورد سالی‌اش پس از برقراری رابطۀ جنسی دچار سوزاک شدید و عفونت شده است و این دردها هفته‌ها با او همراه بودند.

زلیخا اکبر یکی دیگر از زنانی است که از ازدواج زود هنگام خود رنج می‌برد و او می‌گوید که در شب عروسی خود پانزده ساله بوده و او بخاطر پیوندهای خانوادگی به این ازدواج راضی شده است.

زلیخا از مشکلات شب زفاف خود می‌گوید که به‌خاطر خورد سالی تا چند روز متوالی خون‌ریزی داشته است  و هنگامی که به داکتر مراجعه نمود، داکتر او را برای شش ماه از برقراری رابطۀ جنسی ممنوع کرد.

مریم خیرخواه هم در کنار زنان دیگری که پیش از سن بلوغ ازدواج کردند حضور دارد. مریم در شب عروسی‌اش پانزده سال داشت و بخاطر این که شوهرش 17 سال از وی بزرگتر بود آسیب جدی به او وارد شده است.

او همچنان به عفونت‌های زنانگی اشاره می‌کند و می‌گوید در کنار دردهای جسمانی از دردهای روحی بسیار رنج می‌برد، زیرا او ازدواج و شب زفاف اطلاعی نداشته و یکبارگی در عمل انجام شده قرار گرفته است.

به باور متخصصان زنان، برقراری ارتباط جنسی برای زنانیکه در خوردسالی ازدواج می‌کنند می‌تواند تاثیرات منفی را به همراه داشته باشد. داکتر سعیده سعید در این مورد می‌گوید که اندام‌های زنانه بعد از سن شانزده سالگی به رشد اصلی خود می‌رسد و برای زنانیکه زود ازدواج می‌کنند، این رشد به اندازۀ اصلی خود نرسیده و باعث ایجاد مشکلاتی مانند زخم، پارگی، عفونت و خون‌ریزی می‌شود.

هم‌چنان خانم سعید اشاره می‌کنند که از لحاظ روانی برای زنانی که قبل از بلوغ ازدواج می‌کنند، شب زفاف یک نوع تجاوز جنسی است و می‌تواند ترس از برقراری رابطۀ جنسی و مشکلات روحی و روانی دیگر را نیز ایجاد کند.

فضل الرحمن فاضل یکی از روان شناسان شهر هرات به آسیب‌های روحی زنانیکه زود هنگام ازدواج می‌کنند، اشاره می‌کند و می‌گوید که ازدواج زود هنگام حتی تاثیرات منفی بر جنین آن زن دارد و این تاثیرات منفی به مراتب بالای زنان بیشتر است، زیرا زمانی که یک زن زود ازدواج می‌کند مرحلۀ نوجوانی او نادیده گرفته  شده و وارد دورۀ جوانی می‌شود. بناء رشد فکری و عاطفی زن تکمیل نشده و به او مسئولیت خانه و فرزند داری داده می‌شود که این خود فشارهای روانی را بالای زنانیکه زود ازدواج می‌کنند افزایش می‌دهد و حتی این فشارهای روحی بر میزان مرگ مادران نقش دارد.

این درحالی است که صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) در گزارشی اعلام کرد که ازدواج کودکان در افغانستان در پنج سال گذشته ده در صد کاهش یافته است.

گزارشگر: بهناز رسولی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا