از هر پنج زن افغانستانی یک زن مبتلا به فیستول ولادی است

بر اساس گفته‌های مسوولان صندوق جمعیت ملل متحد، از هر پنج زن افغانستانی یک زن مبتلا به فیستولای ولادی است آنان به منظور آگاهی‌دهی همایشی را تحت نام ” درد خاموش”  امروز (15،عقرب) در ولایت هرات برگزار کردند.

 مسوولان صندوق جمعیت ملل متحد می‌گویند: ریشه این بیماری در موارد گوناگونی از جمله تغذیه نامناسب در ایام طفولیت، ازدواج دختران خردسال، عدم مراقبت هنگام بارداری، ولادت‌های پی‌هم و انجام کارهای شاقه در زمان حمل و همچنان دسترسی محدود به خدمات صحی و ولادی برای زنان در روستاها است.

نجیب الله بریال، مسوول صندوق جمعیت ملل متحد در حوزۀ غرب راه‌های مقابله و جلوگیری از ابتلاء زنان به این بیماری را ارائه برنامه‌های آگاهی‌دهی و ایجاد مراکز صحی در نقاط مختلف به خصوص در مکان‌های که دسترسی زنان به مراکز صحی کمتر است بیان می‌کند.

او می‌گوید: صندوق جمعیت ملل متحد برای جلوگیر و تداوی این بیماری مراکزی مشخصی را برای زنان در ولایت کابل و حوزۀ غرب ایجاد کرده است.

بریال در ادامه می‌افزاید: “در کنار تداوی زنان مبتلا به فیستولای ولادی، برنامه‌های آگاهی‌دهی نیز برای این زنان در نقاط مختلف افغانستان از سوی صندوق جمعیت ملل متحد برگزار شده است”.

 در همین حال مائده رضایی سفیر مبارزه با فیستولای ولادی در حوزۀ غرب، اطلاع رسانی در مورد این بیماری، از طریق رسانه‌ها را راه موثری برای جلوگیری از این بیماری عنوان می‌کند.

او می‌گوید: “جامعه ما سنتی است و زنان زمانیکه به این بیماری مبتلا می‌شوند این موضوع را پنهان نگه‌ می‌دارند باید آگاهی‌دهی شود تا زنان مبتلا به این بیماری به تداوی شان اقدام کنند “.

از سوی هم شماری از زنان، برگزاری این چنین برنامه‌ها را مهم و حیاتی عنوان می‌کنند.

زهرا رها، اشتراک کننده، می‌گوید: ارائه معلومات در مورد مریضی‌های مختلف نسایی از جمله فیستولای می‌تواند خیلی تاثیرگذار باشد.

او درادامه می‌افزاید: زنان افغانستان قشر محروم جامعه هستند و نظر به مشکلات موجود نتوانسته‌اند از نعمت سواد بهره‌مند و اینگونه برنامه‌ها اطلاعات لازم را در اخیتار زنان قرار می‌دهد.

فیستولای ولادی (سوراخ مثانه)عبارت است از شگاف در کانال ولادی که به سبب ولادت طولانی به وجود می‌آید و در نتیجه نزد خانم باردار، عدم اقتدار ادرار یا مواد غایطه و یا هر دو به وجود می آید و در جهان بیش از دو میلیون زن به این بیماری مبتلا اند.

گزارشگر: ضیاگل عظیمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا