آرزوهای دیرین؛ انگیزۀ برای تحرک زنان

انگیزه‌های درونی، احساس مسئولیت در برابر جامعه و شوق داشتن آیندۀ بهتر، از جمله دلایلی است که امروزه برخی از زنان هرات که از وقت معیاری تحصیل‌شان گذشته است، سبب شده تا به دنبال تحصیل خود باشند و برای آرزوها وآیندۀ‌شان تلاش کنند.

با وجود چالش‌های اجتماعی که در جامعۀ سنتی وجود دارد اما امروزه زنانی هستند که خود را از قید این باورها و چالش‌ها رها کرده و با آنکه سال‌ها گذشته است اما باز هم به دنبال خواست‌های خود هستند.

صدیقه غلامی از جمله زنانی است که با وجود مسئولیت خانه‌داری، به اهداف‌اش فکر می‌کند و دنبال آیندۀ بهتر برای خود و جامعۀ خود است.

او در گذشته به‌خاطر نبود امکانات و مهاجرت نتوانسته به تحصیل خود ادامه دهد و به خواست‌هایش برسد اما امروز انگیزه‌اش او را تشویق می‌کند تا درس بخواند و توانسته خود را به سطح تحصیلات عالی برساند.

صدیقه می‌گوید که خانواده‌اش او را بسیار حمایت می‌کنند، اما چالش‌های اجتماعی مانند کنایه‌ها و تمسخر جامعه او را آزار می‌دهد.

طیبه عبداللهی هم از جملۀ زنانی است که بعد از سال‌ها امروز دوباره سراغ برآورده سازی آرزوهایش رفته است، طیبه چهل ویک سال دارد و می‌گوید که به‌خاطر ازدواج زود هنگام‌اش و مسایلی مانند خانه‌داری و بچه‌داری در گذشته نتوانسته است که دنبال خواست‌هایش برود.

طیبه از حرف‌ها و کنایه‌های اطرافیان‌اش ناراض است و می‌گوید که با وجود این حرف‌ها باز هم به آینده می‌خواهد پرستار شود و به جامعۀ خود خدمت کند و در این راه خانواده‌اش او را حمایت می‌کنند او در ادامه می‌گوید که به‌خاطر گذشت سن، برای یاد گیری باید زمان زیادی را صرف کند، اما باز هم به تلاش‌اش ادامه می‌دهد.

سکینه غلامی یکی دیگر از زنانی است که بعداز گذشت سال‌ها دوباره به تحصیل آغاز کرده است و می‌خواهد با تحصیلات خود به کار و درآمد دست یابد، او می‌گوید که در حال حاضر سی سال سن دارد اما مشکلات اجتماعی و کنایه‌هایی مانند سرپیری و معرکه گیری برای او نا امیدی به بار می‌کند.

او در ادامه گفت که جامعه به این باور است که اگر سن انسان از حد معمول بگذرد دیگر نباید دنبال خواست‌ها  و آرزوهای خود بروند و مردم می‌گوید که وقت پیری تلاش‌ها بی‌فایده است اما به این وجود شوهرش بزرگ‌ترین حامی او است.

به باور آگاهان حقوق زن، برای نجات دادن جامعه از وضعیت فعلی، زنان باید جامعه آموزش ببینند.

فاطمه جعفری می‌گوید که برای بهتر شدن وضعیت زنان آن‌ها باید تحصیل کنند و خانواده‌ها نیز باید آن‌ها را حمایت کنند.

 خانم جعفری در ادامه افزود که بی‌سواد ماندن زنان آن‌ها را به شکلی سربار و وابسته به دیگران می‌سازد و از همین رو است که اگر زنان تحصیل کنند و دنبال خواست‌های‌شان باشند، باعث بهتر شدن وضعیت جامعه می‌شود.

این در حالی است که جنگ، ناامنی و برخی از فرهنگ‌های غلط در گذشته باعث شده بود که زنان از حق داشتن و بر آورده ساختن آرزوهای‌شان باز بمانند، اما برخی از این زنان تسلیم نشده و با گذشت سال‌ها باز هم برای تحقق آرزوهای‌شان به راه خود ادامه می‌دهند.

گزارشگر: بهناز رسولی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا