زنانی که برای بیرون رفتن از خانه اجازه شوهر را شرط می‌دانند

احترام گذاشتن به شوهر، عقاید دینی و شرایط حاکم در جامعه از جمله دلایلی شناخته می‌شود که زنان برای بیرون رفتن از خانه اجازۀ شوهران را یک شرط می‌دانند.

 شماری از زنان برای بیرون شدن از خانه اجازه شوهر را حتمی خوانده و باور دارند که در کنار جنبه‌ی دینی یک نوع احترام شمرده می‌شود.

سمیه سها از جمله زنانی است که برای بیرون رفتن از خانه از شوهرش اجازه می‌گیرد، او به این موضوع اشاره می‌کند که اگر از شوهرش اجازه نگیرد، مشکلی نیست اما باز هم خانم سها بیان می‌کند که به‌خاطر احترام گذاشتن و همچنان مطلع ساختن شوهرش از مکانی که او در آن است، از شوهرش اجازه می‌گیرد.

آرزو عزیزی می‌گوید که  فقط بعضی اوقات برای بیرون رفتن از خانه از شوهرش اجازه می‌گیرد زیرا او از اوایل ازدواج خود اجازه بیرون رفتن را از شوهرش گرفته است.

آرزو به این باور است که بخاطر جلو گیری از ناراحت شدن شوهر و همچنان عقیده‌هایی که اساس دینی دارد، زنان باید برای بیرون رفتن از شوهرشان اجازه بگیرند.

از نگاهی دیگر، زنانی نیز وجود دارند که به این موضوع باورمند نیستند، فرزانه ناصری در لیست زنانی است که برای بیرون رفتن از خانه از شوهرش اجازه نمی‌گیرد و فقط وقتی به جاهای دور از شهر می‌رود شوهرش را از موقعیت خود آگاه می‌کند، او می‌گوید اجازه گرفتن از شوهر همیشه لازم نیست ، زنان مانند زندانیان نیستند و برای بیرون رفتن از خانه نیاز به اجازه ندارند.

موضوع اجازه گرفتن زنان از شوهران بخاطر بیرون رفتن از خانه جنبه دینی نیز دارد، رسول عبدی آگاه امور دینی در این مورد می‌گوید که اجازه گرفتن زنان از شوهران بخاطر بیرون رفتن یک موضوع شرعی است و از جمله حقوق شوهر بر زن شمرده می‌شود و زنان بخاطر بیرون رفتن باید از شوهر خود اجازه بگیرند مگر آنکه اجازه شوهر از قبل صادر شده باشد.

آقای عبدی در ادامه اشاره  می‌کند که اجازه گرفتن از شوهر برای بیرون رفتن، از مسایل اخلاقی است که باید توسط زنان رعایت شود.

در کنار گفتارهای برگرفته شده از شرع، فعالان حقوق زن نیز در این مورد نظر دارند

گلثوم صدیقی یکی از فعالان حقوق زن می‌گوید که از لحاظ قانونی و شرعی اجازه گرفتن زن از شوهر امر عادی است اما به لحاظ حقوق بشر، زن نیز یک انسان است و دارای حقوقی مانند حق داشتن زندگی شخصی و حق کار است و نیازی نیست که زنان بخاطر بیرون رفتن از شوهر خود اجازه بگیرند. او در ادامه این موضوع را یادآور شد که قانون خانواده در افغانستان باید پاس شود و همچنان در تمام قوانین افغانستان حق مساوی برای زنان و مردان در نظر گرفته و اجرا شود.

گزارشگر: بهناز رسولی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا