تغییر افکار و دوراندیشی در زنان

داشتن آرزو، تلاش برای رسیدن به آرزوها، امیدواری و فکر کردن به آینده، از مواردی است که به باور برخی از دختران آنان را به آینده خوشبین ساخته و آینده نگری را در آنان تقویت می‌کند.

تحصیلات، حرفه‌ای بودن در شغل و کسب استقلال از اهدافی است که برخی از این زنان به خاطر داشتن آینده روشن برای آن تلاش می‌کنند.

بصیره منصف دانشجوی رشتۀ پزشکی است و می‌خواهد در آینده یک پزشک لایق و مفید برای جامعه‌اش باشد، او امروزه از هر فرصت و امکانات ممکن استفاده می‌کند تا به هدف‌اش برسد. بصیره می‌گوید برای رسیدن به اهداف‌اش خانواده‌اش او را حمایت می‌کنند و خودش برای رسیدن به هدف‌اش با موانع اجتماعی مبارزه می‌کند.

بصیره در راه تلاش برای هدف تنها نیست، زینب سپهری از جمله دخترانی است که می‌خواهد خود را به سطح بالای تحصیلی برساند و در حوزۀ کاری‌اش تخصصی کار کند. او با باورمندی به خود می‌گوید:” مایل نیستم به عنوان یک زن محدود باشم و نتوانم به آنچه که می‌خواهم برسم، از راهی که رفته ام بر نخواهم گشت، زن بودن هیچگاه نمی‌تواند مانع فعالیت‌هایم شود”.

به باور زینب جایگاه زنان امروز نسبت به گذشته بسیار تغییر کرده و این پیشرفت نتیجۀ تلاش زنان بوده است.

در کنار دختران دیگر شبانه گنجی دختری است که به آزادی فکر می‌کند و برای رسیدن به هدف مستقل بودن را شرط می‌داند. هدف‌های بالا او را تشویق می‌کند تا همیشه به فکر درس و دانش خود باشد و اینکه بخواهد خود را به سطح بالای علمی برساند.

این امیدواری به آینده فعالان حقوق زن را خوش‌بین کرده است، سکینه حسینی یکی از فعالان حقوق زن در هرات  بر اینکه زنان برای آیندۀ خود برنامه داشته باشند و تلاش کنند، تاکید می‌کند و می‌گوید که این امیدواری و تلاش تضمین کنندۀ آیندۀ خود زنان و نسل آینده خواهد بود.

او در ادامه افزود که برای رسیدن به آرزوها و اهداف، زنان باید از ارتباطات موثر استفاده کنند و به باور سکینه حسینی زنان به‌خاطر داشتن تاثیر مثبت در جامعه باید حامی یکدیگر باشند.

امیدواری زنان و داشتن برنامه برای آینده مورد تایید علم روان‌شناسی است، حسین جعفری یکی از روان‌شناسان به این باور است که امروز شرایط افغانستان تغییر کرده است و ارتباطات گستردۀ اجتماعی مانند استفاده از اینترنت باعث شده که تمام افراد جامعه به خصوص زنان خواسته‌ها، آرزوها و تعاملات جدید داشته باشند.

آقای جعفری در ادامه می‌گوید که با توجه به تغییرات اجتماعی، فرهنگی، فناوری و کاهش محدودیت،‌ نیاز است که هر فرد خواسته‌هایی داشته باشد و استعدادهای خود را شکوفا کند.

با این حال پس از ختم جنگ‌های داخلی در افغانستان، امروز زنان در این کشور به طور نسبی به بخشی از حقوق خود مانند حق تحصیل و حق کار دست یافته اند، اما این بسنده نیست و زنان در افغانستان به فردایی بهتر می‌اندیشند.

گزارشگر: بهناز رسولی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا