زنان مشتریان دایمی سریال‌های تلویزیونی

 از میان تعقیب‌ کنندگان سریال‌های تلویزیونی در افغانستان، شمار زیاد آن را زنان تشکیل می‌دهند؛ در پی چرایی این موضوع، زنان به دلایلی چون، محدودیت‌های خانوادگی واجتماعی، سرگرمی، و تقلید از نوع لباس و آرایش بازیگران اشاره می‌کنند که آنان را به تعقیب متواتر این سریال‌ها واداشته است.

 بازار سریال‌های خارجی به خصوص سریال‌های هندی و ترکی در تلویزیون‌های افغانستان بسیار گرم است وسریال‌های افغانی در نشرات  تلویزیون‌های افغانستان انگشت شمار هستند؛ با آنکه در مواردی همواره  نشر این سریال‌ها با انتقاداتی همراه بوده اما با آن‌هم  این سریال‌ها مخاطبان و تعقیب کنند‌گان بی شماری دارد.

شماری از زنان افغانستانی را محدودیت‌های اجتماعی و خانوادگی علاقه‌مند و تعقیب کننده  این سریال‌ها ساخته است.

فتانه، می‌گوید: خانواده اش تا صنف هشتم اجازه دادند که مکتب برود و او اکنون چهار سال است که مصروفیتی جز تعقیب‌ سریال‌های تلویزیونی ندارد.

او می‌گوید: “از وقتی از مکتب بیرون شدم بیشتر وقت خو به  دیدن تلویزیون می‌گذرانم و شبانه روز حداقل پنج سریال ترکی و هندی را از شبکه‌های مختلف نگاه می‌کنم “.

و اما برای برخی از زنان تعقیب کردن این سریال‌ها جنبه سرگرمی دارد.

شهناز، به این باور است که زنان هم مانند مردان نیاز به تفریح و سرگرمی دارند و سریال‌های تلویزیونی تا حدودی می‌تواند برای رفع خستگی و دلتنگی شان کمک کند.

او می‌گوید:”روز تا شام به خونه هستم، همین که کارها خانه را تمام می‌کنم می‌نشینم تلویزیون وسریال می‌بینم برای ما زنان که جای برای رفتن نداریم و بیرون کار نمی‌کنیم همین سریال‌ها بهترین تفریح است “.

در این میان برخی از مخاطبان پرپاقرص سریال‌های تلویزیونی، هدف از تعقیب سریال‌ها را تقلید از  نوع لباس و آرایش بازیگران این سریال‌ها عنوان می‌کنند.

مریم ، علاقه‌ای خاصی به دیدن سریال‌های ترکی دارد او می‌گوید: ماه‌ها و سال‌ها شده که او سریال‌های متفاوت ترکی را تعیقب کرده است و طرز لباس و آرایش بازیگران ترک برایش خوشایند و قابل قبول است.

مریم می‌گوید: “برای اینکه بتوانیم یک خانم ایده‌آل باشیم خوب است که همراه با گذر زمان حرکت کنیم و طرز لباس و آرایش مان متفاوت باشد که برای من بازیگران سریال‌های ترکی، زنان بروز و متفاوتی هستند “.

 در همین حال از آنجاییکه برخی تناقضات فرهنگی و رسومی،  بین کشور‌های افغانستان، هندوستان و ترکیه وجود دارد؛ از دیدگاه روانشناختی، نشر این سریال‌ها بالای افراد و روابط خانوادگی و اجتماعی شان میزان تاثیرگذاری روحی و روانی متفاوتی دارد.

فضل الرحمان فاضلی، روانشناس، در رابطه می‌گوید: با آنکه تاثیرگذاری این سریال فراگیر است؛ اما میزان تاثیر گذاری روحی و رانی آن می‌تواند بالای اطفال، اشخاص کم‌سواد و بیسواد بیشتر باشد.

وی در ا دامه می‌افزاید: در شماری ازسریال‌های ترکی و هندی زندگی‌ها تجملاتی است و رابطه‌ها از جمله روابطه زن و شوهر سطحی نمایش داده می‌شود و اینکه یک مرد می‌تواند همزمان وارد رابطه چندگانه شود این موضوع عادی جلوه داده می‌شود. چون تمام این موارد خلاف فرهنگ و اصول زندگی مردم در افغانستان  است پس می‌تواند تبعات منفی روحی و روانی را بر زنان و مردان داشته باشد  و  تاثیرات روانی می‌تواند روابط افراد به خصوص زن و مرد را تحت شعاع قرار دهد.

گزارشگر: ضیاگل عظیمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا