روند رای‌دهی انتخابات پارلمانی افغانستان آغاز شد

روند رای‌دهی انتخابات پارلمانی افغانستان امروز ۲۸ میزان/مهر ساعت هفت به وقت محلی آغاز شد.

این روند قرار است برای ۹ ساعت ادامه داشته باشد و احتمال تمدید آن نیز وجود دارد.

محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان در آغاز این روند در حضور شماری از مقام‌های دولتی دیگر رای داد و از تمام مردم کشورش خواست در انتخابات اشتراک کنند.

برای رای دادن در این انتخابات ۸.۸ میلیون نفر ثبت نام کرده‌اند که ۳ میلیون آن زنان هستند. قرار است این رای دهندگان در ۵۱۰۰ مرکز رای دهی که شامل ۲۱ هزار محل می‌شود، رای بدهند.

در انتخابات پارلمانی افغانستان حدود ۲۵۰۰ نامزد با هم رقابت می‌کنند. شمار نامزدان زن در این بین تقریبا ۴۰۰ نفر است.

در انتخابات پارلمانی افغانستان در کنار ثبت اثر انگشت رای دهندگان در دستگاه‌های بیومتریک، انگشت آنها رنگ نیز می‌شود

انتخابات پارلمانی افغانستان به جز ولایت‌های غزنی و قندهار در تمام این کشور برگزار می‌شود. ترور ژنرال رازق، فرمانده پلیس قندهار و همچنین، جنجال‌های سیاسی-قومی در غزنی سبب تاخیر در برگزاری انتخابات در این دو ولایت شده است.

مقام‌های کمیسیون مستقل انتخابات همچنین گفته‌اند در ده ولسوالی مربوط به پنج ولایت نیز انتخابات به دلیل ناامنی برگزار نخواهد شد.

دهنه غوری در بغلان، وردوج و یمگان در ولایت بدخشان، کوهستانات در ولایت سرپل، کاکر در ولایت زابل، نوزاد، موسی قلعه، ریگ خانشین، باغران و دیشو در ولایت هلمند شامل این ولسوالی‌ها اند.

از انتخابات پارلمانی افغانستان حدود ۳۰۰ هزار ناظر نظارت می‌کند

برگزاری انتخابات با تدابیر شدید امنیتی

ناامنی از مهمترین چالش‌های برگزاری این انتخابات است. طالبان مخالفت خود را با این روند اعلام کردند. به دلیل ناامنی بیشتر از دو هزار مرکز رای دهی که در آغاز روند انتخابات تعیین شده بود، اصلا باز نشد.

مقام‌های امنیتی افغانستان اما از تدابیر شدید امنیتی برای برگزاری انتخابات خبر داده و گفته بیش از ۵۰ هزار نیرو برای تامین امنیت انتخابات موظف شدند و ۳۰۰ هزار نیروی دیگر در حالت آماده باش قرار دارند.

انتخابات پارلمانی افغانستان سه سال دیرتر از آنچه قانون پیش بینی کرده بود، برگزار می‌شود. قرار بود امروز همزمان با این انتخابات، انتخابات شوراهای ولسوالی‌ها نیز برگزار شود اما به دلیل کمبود شمار نامزدان برای رقابت، این انتخابات به تعویق افتاد.

شفافیت در انتخابات پارلمانی

در دوره‌های قبلی انتخابات تنها کسانی حق رای داشتند که کارت رای‌دهی کمیسیون انتخابات را گرفته بودند، ولی در انتخابات سال ۲۰۱۴ ریاست جمهوری برخی نامزدها معتقد بودند که از این کارت‌ها سوء استفاده شده و زمینه تقلب فراهم شد. در انتخابات پارلمانی افغانستان تصمیم گرفته شد که فهرست رای دهندگان با توجه به شناسنامه افراد دوباره تهیه شود.

با آغاز روند ثبت نام رای دهندگان باز هم انتقادات زیادی از وجود شناسنامه‌های تقلبی به میان آمد و به دنبال همین اعتراضات، کمیسیون دستگاه‌های بیومتریک را نیز وارد کرد و قرار شد از این دستگاه‌ها در زمان رای دهی استفاده شود.

حالا نشان دو انگشت اشاره هر شخص رای دهنده در دستگاه بیومتریک با مشخصات او ثبت خواهد شد. انگشت رای دهنده همچنین با رنگ مخصوص که به گفته مقامات کمیسیون قابل پاک شدن نیست، رنگی خواهد شد و یک نشان با قلمی مخصوص که تنها با چراغ دیده می‌شود بر برچسبی که به شناسنامه خورده، زده می‌شود.

یک نماینده از کمیسیون رسیدگی به شکایت‌های انتخاباتی نیز در هر مرکز رای دهی حضور دارد تا شکایات از تخطی و جرایم انتخاباتی را ثبت کند.

کمیسیون مستقل انتخابات هم اعلام کرده که حدود ۳۰۰ هزار ناظر از انتخابات پارلمانی این کشور نظارت خواهند کرد.

منبع: بی بی سی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا