کاهش نسبی آمار طلاق در هرات

dsc06567

عکس:وبلاگ ملک نیوز

گزارشگر: مرضیه حسینی

مسوولان دادگاه‌ خانوادگی در هرات از کاهش آمار طلاق نسبت به سالپار خبر می‌دهند. بررسی‌های این دادگاه نشان می‌دهد که تنها در هشت ماه سال گذشته 119 پرونده طلاق را به ثبت رسانده بودند و این آمار در هشت ماه امسال به 95 پرونده رسیده است.

بصیراحمد نوری رییس دادگاه خانوادگی ولایت هرات با بیان این ‌که طلاق در این ولایت کاهش یافته می‌گوید: “در جریان سال جاری 95 وثیقه طلاق‌خط اجرا شده و تمام تلاش ما این است تا به زودی رای به طلاق به زوج‌ها ندهیم و در ابتدا از طریق مشوره راضی شان بسازیم تا به زندگی خود ادامه بدهند.”

آقای نوری در ادامه گفت بیش از 90 درصد از درخواست کننده‌گان طلاق را خانم‌ها تشکیل می­‌دهند.

روزانه ده­‌ها زن به هدف طلاق به این دادگاه می‌آیند و برای پایان دادن به زندگی مشترک شان درخواست می‌دهند.

ماه‌جبین یکی ازاین زنان است که خواستار جدایی از شوهرش است. او دلیل این جدایی را رفتار نادرست شوهرش می‌خواند .

او از مشکلات زندگی مشترک با شوهرش می‌گوید :”دوازده سال از زندگی مشترک ما  می‌گذرد، چهار فرزند داریم و در این دوازده سال هرگونه رفتارش را تحمل کردم. اما دیگر تحمل این زندگی را ندارم.

ماه جبین افزود، شوهرش عادت به قمار دارد و این مساله تاثیر بدی روی زندگی مشترک شان گذاشته است.

از سوی دیگر وی می‌گوید که شوهرش هرازگاهی به بهانه‌های مختلف به وی تهمت داشتن رابطه نامشروع را می‌زند.

کاهش آمار طلاق درحالی از سوی دادگاه خانواده‌گی مطرح می‌شود که ریاست امور زنان از مراجعه 400 درخواست کننده‌ی طلاق در سال جاری به این اداره  خبر می‌دهد.

سمیه طاهری مدیر حقوقی ریاست امور زنان می‌گوید از این میان‌،  نصف این پرونده‌ها با مصالحه و میان‌جیگری  اداره امور زنان حل شده و متباقی به دادگاه فرستاده شده اند.

خانم طاهری گفت ریاست امور زنان برای کاهش  بیشتر  آمار طلاق ،برنامه‌های آموزشی برای زنان و آگاهی‌دهی از مسایل حقوق زن و شوهر را نیز روی دست دارد.

عدم آگاهی زوج­‌ها از حقوق یکدیگر، نبود تفاهم میان زن و شوهر، فقر اقتصادی،‌ مشکلات خانوادگی و ازدواج­‌های زیر سن در هرات از دلایلی است که به باورکارشناسان منجر به جدایی زن و شوهر می‌گردد.

علی احمد کاوه استاد جامعه شناسی دانشگاه هرات، بالارفتن سطح انتظارات افراد از زندگی و برآورده نشدن این توقعات را از  دلایلی می‌داند  که سبب طلاق بین زن و شوهر می‌شود.

آقای کاوه هم‌چنان می‌گوید که افزایش دسترسی به عدالت را هم‌می­توان از مهم‌ترین عوامل جدایی زن و شوهر نامید.

به باور کارشناسان امور دین، اسلام برای جلوگیری از خشونت‌ها راه طلاق را باز گذاشته است و این تحت شرایط خاص صورت می‌گیرد.

عبدالروف مخلص عالم دین به این باور است که دین اسلام زن و شوهر را به طلاق تشویق نمی‌کند ولی در شرایطی که زن وشوهر مجبور باشند طلاق فرض شده است.

مسوولان هرات در حالی از کاهش نسبی طلاق خبر می‌دهند که زنان در این ولایت هم چنان قربانی خشونت های گوناگون هستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا