نبیله مصلح: زنان در پست‌های کلیدی دولتی حضور کم رنگ دارند

“متاسفانه این مشکل است. در مناطقی که ما امنیت نداریم و تحت کنترول دولت نیست طبعا که تحت ساحه پوشش کاری ما هم شده نمی‌تواند چون من به حیث معین و همکاران ما نمی‌توانند به مناطق ناامن بروند”. بخشی از سخنان نبیله مصلح معین مالی و اداری وزارت امور زنان است. خبرگزاری بانوان افغانستان پیرامون موضوعات مختلف در رابطه به مشکلات زنان، با وی گفتگویی را ترتیب داده است که در ادامه می‌خوانید.

سوال: در ولایت هرات زنان در بست‌های کلیدی دولتی سهمی ندارند و تنها یک زن است که به عنوان معاون والی هرات برگزیده شده است. دلیل این حضور کم زنان در اداره‌های دولتی چیست؟ وزارت امور زنان در این مورد چه تلاش‌های را انجام داده اند؟

پاسخ: نکته‌ی مهمی را بیان کردید. این مشکل در سراسر افغانستان وجود دارد. اشتراک زنان در پست‌های تصمیم گیری در سطح ارگان‌های محل خیلی پایین است. ما هم چندین بار در صحبت‌های که با رییس جمهور داشتیم این بود که ما چه مکانیزمی را روی دست بگیریم تا بتوانیم تعداد زنان را بیشتر بسازیم. یک پیشنهادی را که برای رییس جمهور دادیم این بود که ما باید حداقل درتمام ولایت یک معاون والی خانم را داشته باشیم. که خوشبختانه جامه عمل می‌پوشد، ما امروز یک زن را به عنوان معاون اجتماعی والی، درولایت هرات داریم. ما نمی‌توانیم یک دفعه‌ای حضور زنان را در پنجا درصد بسازیم. وقت گیر است اما وزارت امور زنان در این عرصه کار می‌کند و یکی از اهداف کاری ما این است که حضور زنان در عرصیه سیاسیت بهبود یابد و زنان در میز تصمیم گیری باید نشست داشته و در تصمیم گیری‌ها شامل باشند.

سوال: همواره گزارش‌های از خشونت علیه زنان در حوزه غرب به نشر رسیده است. ریاست امور زنان در این رابطه به ویژه در حوزه غرب چه کارهای را انجام داده است؟

پاسخ: وزارت امور زنان از شروع تا حال کارهای بسیار مهمی را انجام داده است. ما قانون منع خشونت علیه زنان را داریم که در این قانون مکانیزم‌های مطرح شده است. ما فعلا یک کمیسیون عالی منع خشونت را در سطح مرکز داریم و کمیسیون‌های منع خشونت علیه زنان را در ولایات داریم، تمام این‌ها مکانیزم‌های هستند که موضوع خشونت علیه زن را بررسی می‌کنند، می‌بینند و کوشش می‌کنند که چطور به این مشکلات زنان رسیدگی شود. ما فعلا در ولایت هرات دو خانه امن داریم که تعداد زیادی از خانم‌ها از عرضه‌ی خدمات حقوقی، اجتماعی- اقتصادی مستفید می‌شوند. وزارت امور زنان در این راستا کار می‌کند اما اصل حرف این است که ما چطور بتوانیم در قسمت از بین بردن ریشه خشونت کار کنیم که بازهم مربوط به دسترسی زنان به تعلیم و تربیه، صحت و… می‌شود که در این جا هم این موارد تنها به وزارت امور زنان مربوط نمی‌شود و خوب است که تمام وزارت‌ها در قسمت از بین بردن خشونت در برابر زنان کارکنند.

سوال: همواره از کارکرد‌های وزارت امور زنان انتقاد شده که تمام برنامه‌های این وزارت در شهرها متمرکز بوده و زنان در ولسوالی‌ها از فعالیت‌ها و برنامه‌های این اداره مستفید نمی‌شوند. به عنوان معین این وزرات در این رابطه چه گفتنی دارید؟

جواب: متاسفانه این مشکل است. در مناطقی که ما امنیت نداریم و تحت کنترول دولت نیست طبعا که تحت ساحه پوشش کاری ما هم شده نمی‌تواند چون من به حیث معین و همکاران ما نمی‌توانند به مناطق ناامن بروند.  مشکلات است و با از بین رفتن نا امنی  آهسته آهسته حل می‌شود. برای بررسی مشکلات زنان از قریه‌ها و لسوالی‌های دور دست ما سپموزیم‌های توانمندسازی زنان را داریم که حرف‌ها و مشکلات شان شنیده می‌شود و برای حل مشکلات برنامه‌های را روی دست می‌گیریم. همین تنها راه حل این مشکل است چون متاسفانه ما حضور رسمی در سطح ولسوالی‌ها نداریم و از طرفی هم تشکیل ما تشکیل بزرگی نیست و دولت هم توان مالی ندارد که در تمام قریه‌ها یک نمایندگی داشته باشد.

ترتیب: سودابه احراری

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا