پیشرفت در کار دختران برنامه نویس در هرات
یارمهربان، درمان گیاهی، رهنمای رشته و افغان بکبک نامهای نرم افزارهای مبایل است، که با نوآوری و تلاشهای بی شمار از دختران برنامهنویس مبایل، رشته کامپیوترساینس ولایت هرات ساخته شده است.
فرشته عباسی، منیره حسنزاده، سامه محمدی و حسنا نورزی از جمله دخترانیاند که مصمم به تغیر روشهای آموزشی، ارتباطی، درمانی، معلوماتی افغانستان در دنیای تکنالوژی اند.
این دختران هدف اصلی شان را معرفی افغانستان با چهره جدید به جهانیان عنوان میکنند.
منیره حسن زاده دانشجوی بر حال دانشکده کامپیوتر ساینس با ساخت نرمافزار افغان بکبک به معرفی مکانهای تفریحی و توریستی افغانستان پرداخته است وی هدف ساخت افغان بکبک را معرفی همه مکانهای توریستی و تاریخی افغاستان عنوان میکند، این در حالی است که تا به حال تنها چهار ولایت را به معرفی گرفته است.
مینره میافزاید:” من به تلاشهایم ادامه میدهم تا افغان بکبک انکشاف کند.”
خانم حسن زاده ازآرزوها و برنامههایش سخن میزند و میگوید هدف من از بین بردن سیستم ارتباطی ضعیف و نبود اطلاعات کلی و منظم در مورد مکانهای توریستی و تاریخی افغانستان است.
وی در ادامه اضافه میکند” امروزه دنیایی تکنالوژی است، من میخواهم در این دنیا افغانستان را با چهره جدید به مردم جهان معرفی کنم.”
یارمهربان برنامه آموزشی برای کودکان یک الی هفت سال و خانوادههای شان است، که سه زبان دری، پشتو و انگلیسی در این برنامه گنجانیده شده است، ایده این برنامه از سامه محمدی، برنامهنویس مبایل است.
وی هدف از ساخت یارمهربان را تحول در روشهای آموزشی و همگام کردن با روشهای جهانی قلمداد میکند.
وی در ادامه میگوید” اساس یک جامعه پیشرفته بستهگی به آموزش و پرورش دارد و من تا حد توان در این عرصه تلاش میکنم.”
سامعه محمدی از هدف دیگری یاد آوری میکند و میگوید او خواهان نشاندادن توانایی زنان به جامعه است و اینکه زنان دیگر ناتوان نیستند.
این در حالی است فرشته عباسی برنامه رهنمای رشته را با هدف کمک به جامعه تحصیلی و آگاهیدهی به شاگردان پشت کانکوری در مورد رشتههای تحصیلی را ساخته است.
وی میگوید”هدف اصلی من همهگانی شدن رهنمای رشته در سطح افغانستان است، اما وجود یک تعداد مشکلات از قبیل نبود و پراکندهگی اطلاعات، سیستم ارتباطی ضعیف و غیره باعث عدم همهگانی شدن رهنمای رشته شده است.”
این در حالی است که فرشته عباسی روی ورجن دوم رهنمای رشته که مختص به ولایت هرات است کارمیکند.
حسنا نورزی با ساخت نرم افزار درمان گیاهی به معرفی گیاههای دارویی، روشهای درمان و فواید و ضررهای گیاهای دارویی پرداخته است.
وی علاوه بر گیاههای دارویی به معرفی عرقیات دارویی نیز پرداخته است.
حسنا نورزی از برنامه دیگری با عنوان ترافبک یاد میکند و هدف از ساخت آن را آگاهیدهی از سیستم ترافیکی به مردم عنوان میکند.
این بانوان با اندک امکاناتی که به دسترس دارند به گفته خود شان همچنان میخواهند این فعالیتهایشان را گسترش بدهند.
گزارشگر: ضیاگل نظری
سلام
لطفا بنده رو به این دوستان ارتباط بدید
من از یک تیم برنامه نویسی در ایران این مقاله رو خواندم.
میخواهم در پروژه های برنامه نویسی با ایشان و کشور افغانستان ارتباط داشته باشم.
ما یک تیم برنامه نویسی و طراحی وب هستیم که کار پشتیبانی و برنامه نویسی انواع سایت و اپلیکیشن را انجام می دهیم.
لطفا تلگرام من را به آنها بدهید:
+989353466620
@amintado
https://tokapps.ir
سلام من ارمین هستم از ولایت هرات من هم علاقه به برنامه نویسی خیلی دارم من ۱۵ ساله هستم و فقط برنامه نویسی در پوهنتون ها اموزش داده می شود من میخواهم یک کورس یا یک اکادمی درست کنید که من هم بتوانم اشتراک کنم با سپاس