نگرانی‌ها از نبود فرصت‌های تحصیلی برای زنان در ولایت غور

نبود فرصت‌های تحصیلی درمقطع لیسانس برای زنان در ولایت غور، نگرانی برخی از فغالان مدنی و فعالان حقوق زن را برانگیخته است. آنان به این باور‌اند؛ ولایت غور مورد بی توجه‌یی وبی مهری دولت مرکزی قرار دارد.

شماری از فعالان مدنی در ولایت غور، نبود فرصت‌های تحصیلی برای زنان در این ولایت را دلیل حضور کمرنگ زنان در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی، در این ولایت عنوان می‌کنند.

گل فروز غفوری، فعال مدنی، نا امنی و دسترسی کم زنان به مقاطع بالای تحصیلی را از جمله چالش‌های عنوان می‌کند که  امروزه بیشتر از پیش دامن‌گیر زنان در ولایت غور است.

 وی در رابطه می‌گوید: “بیشتر زنان در ولایت غور لیسانس چهارده هستند؛ به دلیل اینکه در ولایت غور دانشگاه وجود نداشته واین سبب عقب ماندن زنان از تحصیل شده است “.

در همین حال عده‌ای دیگر از زنان فعال در ولایت غور به این باور‌اند که عدم دسترسی زنان به تحصیلات عالی در ولایت غور سبب شده که زنان در این ولایت فرصت‌های شغلی را از دست دهند.

مهتاب خالدی، مدیر عمومی خدمات اجتماعی ریاست امور زنان در ولایت غور، می‌گوید؛ در ولایت غور موسسات تحصیلات عالی خصوصی وجود ندارد تا زنان بتوانند به تحصیلات عالی دست پیدا کنند.

وی در ادامه می‌گوید: ” تعداد انگشت شماری از زنان در ولایت غور، لیسانسه هستند و این سبب شده که زنان فرصت‌های شغلی را از دست دهند و نتوانند استقلالیت مالی داشته باشند “.

با این حال برخی از فعالان حقوق زن در ولایت غور می‌گویند؛ وزارت تحصیلات عالی کشور توجه‌ی برای بهبود وضعیت تحصیلی زنان درولایت غور ندارد.

عبیده شرر، فعال حقوق زن می‌گوید؛ در ولایت غور تنها یک دانشگاه تعلیم و تربیه وجود دارد و آن هم در مرکز شهر قرار دارد و در کنار این یک یا دو موسسه تحصیلی نیمه عالی وجود دارد که این برای جوانان ولایت غور بسنده نیست.

وی در ادامه می‌افزاید: “پسران و دختران در ولایت غور باید برای ادامه تحصیل به ولایت‌های همجوار بروند که بیشتر خانواده‌ها اجازه نمی‌دهند که دختران شان در یک ولایت دیگر برود درس بخواند “.

ای در حالی است که وزارت تحصیلات عالی کشور وضعیت تحصیلی زنان را در ولایت غور را رضایت بخش می‌خواند.

فیصل امین سخنگوی وزارت تحصیلات عالی، می‌گوید: “تمام برنامه‌های که از سوی وزارت تحصیلات برای دانشگاه‌های سایر ولایات در نظر گرفته می‌شود؛ دانشگاه ولایت غورهم در آن شامل است و هیچ‌گونه تبعیضی در این زمینه وجود ندارد “.

یادآوری می‌شود که در دانشگاه دولتی ولایت غور 900 دانشجو مصروف فراگیری دانش‌اند که از این میان 180 تن آن را دختران تشکیل می‌دهند.

گزارشگر: ضیاگل عظیمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا