زنان تجارت پیشۀ فراه نیازمند حمایت دولت
“من به عنوان رییس اتحادیه خانمهای تجارت پیشه وضعیت تجارت خانمها را از نگاه کیفیت تولیدات شان خوب و قناعت بخش بررسی کرده ام اما عدم حمایت و کمک مالی و گرفتن قرضه برایشان از طریق دونرها، بانکها و تجارها خیلی ضعیف بوده است” بخشی از سخنان حمیرا اعظمی رییس اتحادیه زنان تجارت پیشۀ ولایت فراه است که پیرامون وضعیت تجارت زنان با وی گفتگویی ترتیب شده است.
معرفی و تحصیلات
من حمیرا اعظمی یکی از مدیران مکاتب و رئیس اتحادیه زنان تجارت پیشه ولایت فراه هستم .فارغ التحصیل رشته ادبیات دری دارالمعلمین عالی فراه میباشم .
از سال(1386)به صفت آموزگار ایفا وظیفه نموده و در سال(1390) بعد از سپری نمودن رقابت آزاد به عنوان مدیر لیسه نسوان ناحیه سوم (نفیسه توفیق میرزایی) مقرر شدم که تا فعلآ همین وظیفه را پیش میبرم و در کنار آن رییس اتحادیۀ زنان تجارت پیشه در ولایت فراه نیز هستم.
فعالیتها برای زنان
در طول این مدت توانستم به همکاری ریاست امور زنان و شهرداری هرات، برای 20 تن از خانمهای تجارت پیشه جواز کار بگیرم و برای گرفتن 80 تن دیگر آنها نیز سعی و تلاش نمودهایم تا جواز کار اخذ نماییم.
وضعیت تجارت زنان در ولایت فراه
من به عنوان رییس اتحادیه خانمهای تجارت پیشه وضعیت تجارت خانمها را از نگاه کیفیت تولیدات شان خوب و قناعت بخش بررسی کرده ام اما عدم حمایت و کمک مالی و گرفتن قرضه برایشان از طریق دونرها، بانکها و تجارها خیلی ضعیف بوده چون برای گرفتن قرضه در بدل، تضمین باید موجود باشد که متأسفانه چنین فرصت برای شان مهیا نیست.
کارهای تجاری زنان
زنان ولایت فراه در زراعت(حاصلات گلخانه ای)
مالداری(فارم مرغداری و مواشی)
صنایع دستی(انواع خامک و بافنده گی) و مواد خوراکه انواع شیرینی باب و ترشی باب مشغول اند .
مشکلات زنان تجارت پیشه در فراه
نبود قرضههای طویل المدت و کوتاه مدت.
نبود قرضههای بلاعوض و نداشتن اسناد مالکیت برای گرفتن قرضه.
نداشتن دسترسی به ترانسپورت برای انتقال تولیدات شان به بازار .
نبود مارکیت مشخص برای فروش تولیدات شان .
عدم عضویت این اتحادیه در اتاق تجارت و عدم موجودیت دونر در حمایت مالی اتحادیه .
حمایتها
ریاست امور زنان یگانه مرجعی بوده که در هر نوع شرایط برای دسترسی خانمها به فرصتهای کاری سعی نموده است. این اداره همچنان نمایشگاههای صنایع دستی برای فروش و بازاریابی کالاهای زنان را برگزار کرده است. همچنان زمینی را به مساحت سی جریب برای باغ زنانه و دوکانهای برای زنان اختصاص داده است و از ایجاد اتحادیهی زنان تجارتپیشه خوب حمایت کرده است.
سخن آخر
پیام من برای مسوولان دولتی که در بخش تجارت اشتغال دارند این است که برای حمایت زنان در بخش تجارت و جذب دونرها اقدام کنند.
ترتیب: سودابه احراری