وزارت امور زنان: برنامههای تساوی جنسیتی موثر واقع نشده است
مسئولان وزارت امور زنان راهاندازی برنامههایی به منظور تساوی جنسیتی را ناکام میدانند و میگویند جنبههای عملی بیشتر برنامههایی که در بخش تساوی جنسیتی تا کنون راهاندازی شدهاند، محسوس نیست.
اسپوژمی وردک، معین وزارت امور زنان که روز یکشنبه (۱۱ سنبله) در سومین کنفرانس «اصلاحات پالیسیها برای زنان در حکومت» صحبت میکرد، گفت با وجود اینکه در جریان بیش از یکونیم دههی گذشته برنامههای زیادی برای آگاهیدهی و ارتقای ظرفیت راهاندازی شد و مصارف هنگفتی از سوی نهادهای مختلف صورت گرفت، اما تأثیر مثبتی روی زندگی زنان و تساوی جنسیتی آنان نداشته است.
خانم وردک میگوید بیشتر برنامهها به شمول «برنامهی پروموت» که به منظور تقویت توانمندی زنان و واجد شرایط ساختند آنان به محیط کاری فعالیت داشته، جنبهی نمایشی داشته و زنانی که در ادارات رسمی مشغور کار اند، از صلاحیتهای لازم کاری برخوردار نیستند.
معین وزارت زنان از نبود بودجههای اجرایی برای برنامههایی که در بخش جندر و تساوی جنسیتی طرح میشوند نیز انتقاد کرده گفت که تا هنگامی که این برنامهها در کنار تمرکز روی آگاهیدهی زنان از طریق صرف بودجه، زمینهی عملی مشارکت زنان را فراهم نکند، کمبود حضور زنان درحکومت کماکان باقی خواهد بود.
خانم وردک از حکومت و نهادهای کمککننده میخواهد بودجهی اجرایی بیشتری را در اختیار نهادهای فعال در عرصهی زنان اختصاص دهند تا زنان بتوانند به گونهی عملی از تساوی جنسیتی برخوردار شوند.
حکومت در قبال کمکهای بینالمللی برای افغانستان به جامعهی جهانی تعهد سپرده است که حضور زنان را تا سال ۲۰۲۰ میلادی در نهادهای دولتی تا مرز ۳۵ درصد افزایش خواهد داد. آمارهای موجود نشان میدهد که حضور زنان در برخی ادارات دولتی به ویژه نهادهای امنیتی کمتر از ۲۰ درصد است.
منبع: روزنامه هشت صبح