نگرانی‌ها از رکود صنعت ابریشم در هرات

صدیقه تمسکی از زنانی است که در هرات به ابریشم بافی مشغول است. او می‌گوید که برای زنده ماندن این هنر تلاش می‌کند و این صنعت نباید از بین برود. برای معرفی بیشتر، با وی گفت‌گویی ترتیب دادم.

پرسش: از چه زمانی به این صنعت روی آوردید؟

پاسخ: 35 سال همراه با شوهرم به ابریشم بافی مشغول شدم و تا 1387 در خانه این صنعت را پیش می‌بردم، از این تاریخ به بعد، کار خود را به گونه‌ی رسمی‌تر در یک کارگاه شروع کردم و زنانی دیگری را هم آموزش دور خود جمع کردم.

پرسش: استقبال مردم از کار شما چگونه است؟

پاسخ: مردم ابریشم را می شناسند و علاقه‌ی زیادی هم دارند کیف، کفش، کت  و نیکتایی بشترین تولیدات ابریشمی است که مردم از آن استفاده می‌کنند اما به دلیل قیمت بودن این تولیدات مردم توانایی استفاده‌ی زیاد از آن را ندارند.

پرسش: چرا استقلالیت مالی برای یک زن مهم است؟

پاسخ: زن از مرد هیچ کمی ندارند، و آن‌ها هم می‌توانند پا به پای مردان کارکنند و درآمدزا باشند.

زنان در گذشته‌ها هم همیشه پا به پای مردان کار کرده اند و در برخی از موارد کاری را که زنان می‌توانند؛ مردان نمی‌توانند. از دیدگاه من اگر زنان و مردان با هم کار کنند، زندگی بهتری خواهند داشت.

پرسش: چه مشکلاتی دارید؟

پاسخ: صادر ابریشم به دیگر کشورها سبب شده تا قیمت ابریشم در هرات بلند برود و کار ما به مشکلاتی مواجه شود چون هرقدر که قیمت ابریشم خالص بلند برود، قیمت تولیدات ابریشمی نیز زیاد می‌شود و این‌گونه است که فروشات ما کم می‌شود.

پرسش: وضعیت صنعت ابریشم در هرات چگونه است؟

پاسخ: ابریشم بافی در هرات رو به رکود است، یک زمانی بود که مردم همه‌ از لباس‌های ابریشمی مثل لنگی ودستمال استفاده می‌کردند اما امروزه مردم کمتر از این‌ها استفاده می‌کنند چون قیمت زیاد است و کارگاه‌های ابریشمی نیز کم شده است و در این قسمت دولت باید توجه جدی کند تا این صنعت از بین نرود.

ترتیب: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا