انتقادها از نبود امکانات در تیمارستان هرات
تیمارستان هرات، تنها مکان برای نگهداری افراد دچار مشکلات روانی در حوزهی غرب است که هماکنون ۲۵۰ زن و مرد، در آن نگهداری میشوند، بنابر گفتهی مسوولان اما این مکان کمترین امکانات را برای نگهداری این بیماران دارد.
رحمتالله محمدی مدیر آسایشگاه صلیب سرخ در حوزه غرب میگوید؛ ارگانهایی از جمله صحت عامه و نهادهای غیر دولتی در قسمت فراهمآوری نیازهای این تیمارستان همکاری ندارند.
آقای محمدی میگوید؛ نبود جای کافی برای نگهداری بیماران روانی، داروی کافی، پزشک متخصص و مشاور روانی از جمله عمدهترین مشکلات این مرکز است.
وی میگوید: “برای این ۲۵۰ نفر تها ۹۰ هزار افغانی پول دوا وجود دارد که فقط میتواند دوای مسکن را فراهم کند “.
آقای محمدی میافزاید؛ این بیماران به مشاور روانی نیاز دارند و اگر مشاور روانی وجود داشته باشد بسیاری از آنها ممکن است صحتیاب شوند اما حتی یک مشاور روانی هم در این مرکز وجود ندارد.
بر اساس گفتههای آقای محمدی، تداوی بیماران روانی مربوط صحتعامه است اما این اداره این بیماران را قبول نمیکند و فعلا برای تداوی شان فقط یک پزشک وجود دارد.
در این میان شماری دیگر از مسوولان میگویند این مرکز برای تداوی بیماران روانی نیست و صرفا برای نگهداری آنهاست.
احمدالله افضلی سرپرست ریاست ساحوی صلیب سرخ در حوزه غرب؛ وجود مشکلات در این تیمارستان را میپذیرد اما میگوید؛ در صورتی که برای بیماران روانی مشکل حادی پیش آید، به همکاری صحتعامه تحت مراقبتهای ویژه قرار میگیرند.
او در مورد سایر مشکلات از جمله کمبود پزشک متخصص و نبود مکان مناسب و کافی برای نگهداری بیماران میگوید، این مشکل در آیندهی نزدیک حل خواهد شد.
وی اضافه کرد: “این مرکز نوپا است و طبیعتا مشکلات وجود دارد “.
مسوولان در صحتعامه اما میگویند؛ اداره شان با آسایشگاه همکار هست اما مسوولیت رسمی در قبال این مشکلات شان ندارد.
حکیم تمنا رییس صحت عامهی هرات میگوید؛ در صورتیکه برای مریضان این آسایشگاه مشکلات صحی به وجود آید ادارهی صحت عامه به تداوی او میپردازد، در غیر آن این اداره مسوولیت رسمی و دایمی در قبال این مریضان ندارد.
آقای تمنا تاکید میکند که مریضانی به این مرکز منتقل میشوند که امکان تداوی آنها وجود ندارد و فقط باید مراقبت شوند.
گزارشگر: سیمین صدف