استقلالیت مالی؛ تنها راه نجات زنان از خشونت
عاطفه منصوری متولد ولایت هرات است و از چند سال به این سو، فعالیتهای اقتصادی دارد. او ابتدا از فعالیتهای بشر دوستانهیی چون مبارزه با فقر و گرسنگی آغاز کرده است و اکنون در بخش اقتصاد فعالیتهای گستردهیی دارد. برای معرفی بیشتر، با وی گفتگویی ترتیب دادم که در ادامه میخوانید.
فعالیتها
مدتی با موسسهی طبیبان جهانی کار کردم و در زمان طالبان نیز به کمک موسسهی یونسیف با ایجاد گروههای مخفیانهی زنان، برای با سواد ساختن زنان، تلاش کردم.
پس از پایان حکومت طالبان یک بنیاد اجتماعی تاسیس کردم و همزمان شغل معلمی را نیز پیش میبردم.
در کنار این، برای اصلاح ذهنیتهای زنستیزانه و کاهش خشونت در برابر زنان نیز فعالیتهای داشته ام و در سال 2008 موسسهی به نام “انکشاف جامعهی نوین” به هدف کسب استقلالیت مالی برای زنان ایجاد کردم.
برای زنان در شهرستانها ابزار تولید قالین را فراهم کردم و برای رشد و بازاریابی این محصولات تا اروپا تلاش کردم. سفرهای زیادی برای بازاریابی تولیدات زنان در کشورهای ایتالیا، امریکا و امارات داشته ام.
عضو شبکه نهادهای مدنی در هرات بودم و از سال 2010 به این سو به گونهی معیاری تجارت را آغاز کردم و با شروع کشت و تولید زعفران، دهها زن را مشغول به کار کردم و محصولات زعفران را در ولایتهایی چون کابل، مزار، کندز و جلال آباد صادر کردم.
در یک انتخابات شفاف به عنوان معاون نظارت و ارزیابی اتحادیهی ملی زعفرانکاران افغانستان انتخاب شدم.
تحصیلات
لیسانس اقتصاد هستم و تعلیمات متوسط طبی را نیز آموخته ام؛ همچنان برنامهی دههزار زن را در دانشگاه آمریکایی فرا گرفتم و از طریق همین دانشگاه، یک دورهی آموزشی تجارت معیاری را در هندوستان سپری کردم.
چرا اقتصاد؟
به نظر من تا زمانی که زنان اقتصاد پایدار و خوب نداشته باشند هیچگاهی نمیتوانند در مقابل خشونتهای خانوادگی قد علم کنند بنابر این یگانه راه نجات زنان از وضعیت نابهسامان کنونی استقلالیت اقتصادی است.
به نظر من؛ زمینهای مناسب زراعتی، آب و نیروی کار از فرصتهای خوبی است که زنان افغان میتوانند با استفاده از آن جهت کسب استقلالیت مالی تلاش کنند.
دستآوردها
کسب جوایز بینالمللی از لویه جرگه و وزارت تجارت، کسب جایزهی بهترین طرح شهرداری، عضویت بورد علمی- مشورتی شهرداری هرات، کسب مدال صلح لویه جرگهی علنی در سال 2015 میلادی و جایزهی برازندهترین زن از کشورهای فرانسه و آلمان از دستآوردهایی است که در چند سال گذشته داشته ام.
مشکلات
18 سال پیش شوهرم را از دست دادم و با وجود مشکلات متعدد فامیلی، اجتماعی و فرهنگی شش فرزندم را به تنهایی بزرگ کردم.
با وجود این مشکلات توانستم جز نخبهگان 30 کشور جهان شناخته شوم و در کتاب “من خداحافظی نکرده ام” بیوگرافی من نیز به عنوان یک زن فعال نشر شده است.
ترتیب: سیمین صدف