چرا برخی از جوانان از ازدواج می‌ترسند؟

 بیشتر جوانان، دلایلی چون تغییر معیارها، مصروفیت‌های اجتماعی، مشکلات مالی و  مصروفیت‌های آموزشی را از جمله عواملی عنوان می‌کنند که سبب فرار شان از ازدواج شده است.

شماری از جوانان، رسیدن به بلوغ فکری و استقلالیت مالی را از مولفه‌های مهم، قبل از ازدواج می‌دانند.

نذیراحمد سدید، دانش‌آموخته‌ی اقتصاد، به این باور است، برای ساختن یک زندگی مشترک وضعیت اقتصادی مناسب، رسیدن به بلوغ فکری، دانستن چگونگی پیش‌برد زندگی مشترک، داشتن یک شغل مناسب ‌و دور بودن از مشکلات بزرگ، اساسی‌ترین مولفه‌هایی اند که قبل از ازدواج باید آنها را درنظر گرفت.

وی در ادامه می‌افزاید: “من به عنوان یک جوان هیچ‌گاه بدون در نظر داشت معیاری‌های ازدواج  بدون تعمق و تفکر اقدام به ازدواج نمی‌کنم چون  می‌خواهم  زندگی متفاوتری برای خودم رقم بزنم “.

در همین حال برخی دیگر از جوانان، ازدواج را مانعی برای پیشرفت‌های تحصیلی شان عنوان می‌کنند.

ثریا شجاعی، دانش‌آموخته حقوق و علوم  سیاسی، می‌گوید؛ با آنکه سن‌اش برای ازدواج مناسب است اما با آن هم تا چند سال دیگر تصمیم به ازدواج ندارد.

او اضافه می‌کند: “می‌دانم اگر ازدواج کنم نمی‌توانم به هدف‌ها و آرزو‌های که دارم برسم چون از دید من ازدواج مانعی است برای پیشرفت و رسیدن به اهداف “.

این در حالی است که عده‌ای از جوانان معتقد‌اند؛ سن ازدواج  مهم نیست و معیار‌های که از گذشته برای ازدواج وجود دارد؛ برای شان قابل قبول نیست.

سید رفیع سادات، در رابطه می‌گوید: “از دید من امروزه ازدواج به اساس سن نیست بلکه معیار‌های دیگری دارد که باید به آن توجه شود “.

و اما در این میان شماری از جوانان ترس از زندگی مشترک را دلیلی بر فرار شان از ازدواج عنوان می‌کنند.

نرگس سادات، یکی از این جوانان است که از ازدواج می‌ترسد او می‌گوید؛ نمی‌تواند به کسی اطمینان کند و تمام عمرش را با وی سپری کند.

او در ادامه می‌گوید: “هیچ کس از ازدواج تعریف خوبی ندارد و وقتی دوستان را می‌بینم که از زندگی مشترک شان راضی نیستند از نام ازدواج می‌ترسم “.

این در حالی است که از دیدگاه جامعه‌شناختی فرار جوانان از ازدواج تبعات منفی را در پی دارد.

علی آزاد، جامعه‌شناس در رابطه می‌گوید؛ ازدواج جوانان در سن بالا و یا فرار جوانان از ازدواج یک مدل و الگوبرداری از غرب است که اگر جوانان در وقت معین ازدواج نکنند پیامد‌های منفی را در  جامعه به جا می‌گذارند.

آقای آزاد، در ادامه می‌گوید: “الگو برداری تاخیر در ازدواج  تاثیراتی روحی روانی بالای جوانان نیز دارد که در نتیجه سبب  برخی از ناملایمت‌ها در اجتماع می‌گردد چرا که  شرایط زندگی برای جوانان در غرب به اساس ارزش‌های آنان متفاوتر از زندگی جوانان در افغانستان است “.

گزارشگر: ضیاگل عظیمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا