گل افروز ابتکار: حمایت‌های مردم برای من انگیزه‌ی پیشرفت می‌دهد

گل افروز ابتکار اولین بانویست که در افغانستان در بخش آموزش‌های نظامی کارشناسی ارشد دارد، او در سال 2017 لقب جوان‌ترین پژوهش‌گر سال را از کشور روسیه به دست آورد، برای آشنایی بیشتر با وی گفت‌وگویی ترتیب دادم.

پرسش: گل افروز ابتکار کیست؟

پاسخ: گل افروز ابتکار افسر پولیس ملی در وزارت امور داخله است اولین بانوی ماستر در مسلک نظامی در افغانستان که در ماه جون ۲۰۱۸ از آکادمی پولیس شهر والگاگراد کشور روسیه به درجه‌ی کارشناسی ارشد در بخش حقوقیِ حمایت از قانون و امنیت داخلی، سند فراغت به دست آورد.

پرسش: عمده‌ترین مشکلات زنان در صفوف پولیس چیست؟

 پاسخ: در مجموع شرایط فعلی در افغانستان قسمی است که نیروهای امنیتی اعم از زنان و مردان دچار مشکلات فراوان اند، عمده ترین مشکلات آن‌ها چالش‌های امنیتی، عدم کفایت معاش و اجرای وظایف ۲۴ ساعته در ولایات دور از خانواده و بدون در نظرداشت امتیازات اضافی از سوی حکومت و نبود زمینه‌ی آموزشی به گونه‌ی مسلکی و آشنایی با وسایل و تسهیلات مدرن روز  است.

پرسش: دلیل حضور کمرنگ زنان در ارتش افغانستان چیست؟

 پاسخ: عدم باورمندی به توانایی زنان، سبب کمرنگ شدن حضور زنان در سطح رهبری وزارت دفاع ملی و وزارت امور داخله شده است.

پرسش: از چه زمانی به صفوف نیروهای امنیتی پیوسته اید؟

پاسخ: از پیوستنم به صفوف نیروهای امنیتی هشت سال می‌گذرد که این مدت را در راه کسب دانش نظامی و نقش حمایتی، به هدف پیش‌قدم بودن، جهت پیوستن بانوان در بخش نظامی به گونه‌ی علمی و مسلکی به صورت افتخاری و بدون هیچ گونه معاش و یا امتیازاتی کار کرده ام.

پرسش: هدف شما از پیوستن به صفوف پولیس چه بود؟

 پاسخ: انتخاب رشته تحصیلی من انجنیری بود اما فکر کردم اگر من به عنوان یک شهروند مسول در

 هموار ساختن زمینه پیوستن بانوان در مسلک نظامی پیش قدم نباشم پس کی این کار را خواهد کرد؟

این که چرا بخش نظامی را انتخاب کردم، طوری که به همگان معلوم است به حضور مسلکی زنان در ساختار نظام ضرورت و نیاز است.

 و این گونه بود که من تصمیم گرفتم تا به صفوف امنیتی بپیوندم که خوشبختانه این تصمیم باعث راه یافتن به تحصیلات عالی برای خودم و تشویق دیگر بانوان برای پیوستن به صفوف پولیس شد.

مردم همیشه از نیروهای امنیتی که فرزندان صدیق شان هستند حمایت و پشتیبانی کرده اند که منحیث یک سرباز ممنون شان هستم.

پرسش: از دیدگاه شما، برای افزایش حضور زنان در صفوف پولیس چه باید کرد؟

 پاسخ: حضور بانوان در صفوف پولیس کم رنگ نیست اما وقت لازم است تا زنان با کسب دانش و مهارت حضورشان را به گونه‌ی واقعی ثابت کنند. حکومت و نهادهای حامی زنان نیز باید برای فراهم آوری این شرایط به زنان کمک کنند.

حرف آخر:

من در معتبرترین اکادمی پولیس هفت سال آموزش را سپری کرده ام. تجربیات و اندوخته‌های زیادی دارم و سعی می‌کنم از این داشته‌ها در افغانستان به گونه‌ی درست استفاده کنم، تا با هم به سوی آبادی و صلح دایمی قدم برداریم.

ترتیب: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا