خاطره حکاک، در تلاش شناساندن هنر حکاکی

به این نتیجه رسیدم که این هنر یکی از ناب ترین هنرهای جهان است.حکاکی هنری است که اگر بخواهم آن را زنده نگهدارم یک آینده درخشان با آن  خواهم داشت “. بخشی از سخنان خاطره حکاک، بانوی هنرمندی است که برای زنده نگهداشتن این هنر کهن تلاش می‌کند.

پرسش: خاطره امید کیست می‌خواهیم معرفی تان را از زبان خودتان بشنویم؟

پاسخ: خاطره امید هستم. دانشجوی دانشکده اقتصاد.  از سال 81 به کار حکاکی شروع کردم شاگرد استاد محمد داوود نجفی بودم و هنوز هم شاگرد هستم. در سال 2005 توانستم بنیاد حکاکی خاطره را به هدف زنده نگهداشتن این هنر کهن در افغانستان، تاسیس نمایم.

در قسمت هنر حکاکی فعالیت‌های زیادی داشتم. به نمایشگاه های داخلی و خارجی اشتراک کردم که خیلی هم استقبال شد. در کنار این کار من شاگردهای زیادی هم دارم. که می‌خواهم با آموزش این هنر آن را به نسل‌های آینده انتقال دهم.

 پرسش: خانم امید در رابطه به هنرتان برای مخاطبان خبرگزاری توضیح دهید؟ هنر حکاکی چیست؟

پاسخ: حکاکی یکی از ظریف ترین هنرهای جهان به شمار میرود. اگر تعریفی داشته باشم هنر حکاکی عبارت از سائیدن و سودن است که یک چوب بی ارزش را به یک اثر گرانبها تبدیل می‌کند. باید بگویم که هنر حکاکی در ولایت هرات زاده شد و کشورهای دیگر نیز رشد یافت.

پرسش:  تا جای که من معلومات دارم زنان کمتر به این هنر علاقه دارند، انگیزه شما از روی آوردند به حکاکی چیست چه چیز سبب شد از بین تمام هنرها حکاکی را انتخاب کنید؟

پاسخ: انتخاب هنر حکاکی علاقۀ شخصی من بوده است. دوست دارم همیشه بهترین ها را انتخاب کنم. زمانی که من شاگرد بودم در رابطه به این هنر زیاد مطالعه کردم. به این نتیجه رسیدم که این هنر یکی از ناب ترین هنرهای جهان است.حکاکی هنری است که اگر بخواهم آن را زنده نگهدارم یک آینده درخشان با آن  خواهم داشت. هدف دیگر من از انتخاب این هنر این است که ما در گذشته استاد بهزاد  و استاد شمس الدین حکاک را در هرات داشتیم که سنگ هفت قلم را ساختند بعداز آن‌ها فعلا در هرات به جز استاد داود نجفی کس دیگری نیست  می‌خواهم با آموزش این هنر به علاقمند آن، حکاکی را به نسل آینده انتقال دهم.

پرسش: تنها روی چوب کندن کاری می‌کنید یا سطوح دیگر نیز است؟

پاسخ: خود حکاکی شامل بخش‌های مختلفی است. حکاکی روی مس، سنگ، چوب، فلز و گچ، من خودم روی تمام سطوح کار می‌کنم  و تجربه دارم و می‌توانم کار کنم.

پرسش: دشواری‌های کار تان در چیست در این مورد اگر توضیح دهید؟

پاسخ: من خودم شخصا مشکلات زیادی را دیدم و فعلا هم دارم اما چارۀ نیست جز اینکه ادامه بدهم تا به هدفی که دارم برسم. می‌خواهم اثری از خود به جای بگذارم که ماندگار باشد.

پرسش: به جز آموزش به دیگران در قسمت زنده نگهداشتن این هنر دیگر چه کاری انجام داده اید؟

پاسخ: ما بخاطر جلب توجه حکومت، یک ست منبت کاری شده از مبلمان را که تجربه اول خودم بود را به قصر ریاست جمهوری هدیه دادیم. تا حداقل آنها کمکی در قسمت درست کردن یک مکان دایمی برای زنده نگهداشتن این هنر داشته باشند.

پرسش: آیا هنر حکاکی درآمدی هم دارید؟

پاسخ: در قسمت حکاکی، اگر خوب کار شود درآمد بسیار خوبی دارد. من از پایین ترین کار خود به شما مثال می‌زنم، اگر یک سرمیزی را درست کنیم که شبکه بری باشد ارزان تمام می‌شود، اما اگر حکاکی کنیم به دلیل زحمت زیاد و ماندگاری که دارد قیمتش زیاد است. تابلوهای که قیمت گذاری می‌کنیم از 30تا 40 هزار میرسد. بعضی از ست‌های مبلمان را که سفارش می‌گیریم حدود 1تا 4 لک افغانی قیمت گذاری می‌شود.

ترتیب: سودابه احراری

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا